Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 mei 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Misschien wel de mooiste kotter’ nu een pleziervaartuig

Geplaatst op: 16 september 2017

Foto: Erik Eenkhoorn

“Een prachtig schip, misschien wel de mooiste die we ooit gehad hebben”, zegt Siem Hoekman over de GM29. Die visserskotter doet tegenwoordig diens als recreatievaartuig, maar de Genemuider visser had nog de nodige papieren in huis liggen. En die overhandigde hij met een fraaie foto van vroeger tijdens Genemusiment aan de nieuwe eigenaar uit Oppenhuizen.

De kotter is in 1960 bij scheepswerf Breman in Zwartsluis gebouwd en in 1969 verlengd op Urk. “Toen kwam ie van de werf en brak er een stuk af…”, glimlacht Hoekman, die zelf 25 jaar op het schip heeft gevaren. Zijn vader liet het destijds bouwen.

Uiteindelijk was het tijd voor een nieuw schip en daardoor kon het Friese echtpaar Stekelenburg het via internet kopen. Na een verbouwing van tien jaar is het schip sinds 2012 weer echt in de vaart. Elke weekeinde en tijdens de vakanties gaat het Friese stel er mee op stap. “Prachtig verbouwd…”, vindt Hoekman.

Erik Driessen interviewde het echtpaar Stekelenberg over hun schip. Bekijk deze reportage van Pieter Polman.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500