Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub lijdt eerste nederlaag

Geplaatst op: 16 september 2017

Tekst en foto Helmich Lubberts

 

Het is SC Genemuiden niet gelukt om ook de 3e competitie wedstrijd winnend af te sluiten, een fysiek sterk DFS was simpelweg de betere ploeg en won de wedstrijd dan ook terecht met 3-0.

Sportclub begon eigenlijk wel goed aan de wedstrijd, was in het begin van de eerste helft de bovenliggende partij en had weinig te duchten van DFS. Kansen werden er amper gecreëerd en de beide teams waren redelijk aan elkaar gewaagd. Joran Pot was nog wel het dichtst bij een doelpunt alleen zag hij zijn bal voorlangs gaan, verder dan deze ene kans kwam Sportclub dan ook niet. Het bleef koffiedik kijken, de wedstrijd kon alle kanten op gaan en het was afwachten wie als eerste het initiatief zou nemen om er een wedstrijd van te maken.

DFS was het team wat de aanzet gaf, vanuit het niets lag de bal achter doelman Albert Flier. Een mooi opgezette aanval leidde in ieder geval de 1-0 in, Thijs Hendriks pikte de bal op en liet Genemuider goalie kansloos. Amper bekomen van de eerste treffer lag ook nummer twee al in het net, slecht uitverdedigen bracht de bal bij Rutger Worm. Deze haalde hard uit en de 2- 0 was een feit SC Genemuiden gedesillusioneerd achterlatend. Met nog tien minuten te gaan in het eerste bedrijf zat DFS in een pluche zetel, Sportclub kon maar geen vuist maken, voor rust veranderde er dan ook niets meer aan de 2-0 voorsprong van de thuisploeg.

SC Genemuiden wist wat het toen stond, het moest op jacht naar goals. Goals die helaas niet zouden vallen. DFS wierp defensieve muur op, een muur waar Sportclub doorheen moest zien te komen. Fysiek stond DFS zijn mannetje en Sportclub kon hier maar moeilijk mee omgaan, probeerde het wel maar kwam simpelweg te kort.

Verder dan een kopbal van Dirk Muis kwam Sportclub dan ook niet, het zat er simpelweg niet in. Een penalty gegeven na een overtreding door Roelof de Jong bracht DFS zelfs de 3-0, Thijs Hendriks mocht hiervoor vanaf elf meter aanleggen en faalde hier niet in. Met nog een kwartier op de klok was de wedstrijd gespeeld, een 3-0 nederlaag viel Sportclub ten deel. Een nederlaag waar niets op af te dingen viel.

Komende dinsdag speelt Genemuiden voor de KNVB-beker thuis tegen De Treffers. Zaterdag komt Sparta Nijkerk op bezoek.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500