Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 november 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Verkeerssituatie Maarten Lutherschool is onveilig’

Geplaatst op: 19 september 2017

Foto Ivo Eenkhoorn

Fietsers en voetgangers in Zwartewaterland moeten beter worden beschermd. Dat is de conclusie die Margreet Bosma van het CDA trekt na een inloopavond in De Sluuspoort. Vanuit alle kernen van Zwartewaterland kwamen veel inwoners naar Zwartsluis om verkeersknelpunten te melden.

Een van de knelpunten uit Genemuiden is bijvoorbeeld de situatie bij de Maarten Lutherschool. Daar zou een signalering moeten komen die duidelijk maakt dat kinderen oversteken. De kruising Julianastraat-Oosterkaai- Oosterbrugstraat zou nu onduidelijk zijn. “Vooral kinderen weten niet wie hier nu voorrang heeft. Hard rijden is hier ook een probleem. Er zijn inmiddels twee moeders die het initiatief hebben genomen verkeersouder te worden. Met verkeerslessen in alle klassen en gesprekken met politie willen ze wat aan de situatie bij hun school doen”, vertelt Margreet Bosma. Ook de kruising Tag-West/Koppel kwam aan bod.

Het CDA gaat de input van maandag ordenen en vervolgens aanbieden aan het college. Een bureau inschakelen om onderzoek te doen, vinden de aanwezigen van maandag niet nodig, zegt Bosma. “Het zou een idee zijn wanneer we vanuit elke kern en het buitengebied een vertegenwoordiger zouden kunnen krijgen om met het college in gesprek te gaan over mogelijkheden en kansen om het verkeer veilig te maken voor alle weggebruikers.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500