Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Verkeerssituatie Maarten Lutherschool is onveilig’

Geplaatst op: 19 september 2017

Foto Ivo Eenkhoorn

Fietsers en voetgangers in Zwartewaterland moeten beter worden beschermd. Dat is de conclusie die Margreet Bosma van het CDA trekt na een inloopavond in De Sluuspoort. Vanuit alle kernen van Zwartewaterland kwamen veel inwoners naar Zwartsluis om verkeersknelpunten te melden.

Een van de knelpunten uit Genemuiden is bijvoorbeeld de situatie bij de Maarten Lutherschool. Daar zou een signalering moeten komen die duidelijk maakt dat kinderen oversteken. De kruising Julianastraat-Oosterkaai- Oosterbrugstraat zou nu onduidelijk zijn. “Vooral kinderen weten niet wie hier nu voorrang heeft. Hard rijden is hier ook een probleem. Er zijn inmiddels twee moeders die het initiatief hebben genomen verkeersouder te worden. Met verkeerslessen in alle klassen en gesprekken met politie willen ze wat aan de situatie bij hun school doen”, vertelt Margreet Bosma. Ook de kruising Tag-West/Koppel kwam aan bod.

Het CDA gaat de input van maandag ordenen en vervolgens aanbieden aan het college. Een bureau inschakelen om onderzoek te doen, vinden de aanwezigen van maandag niet nodig, zegt Bosma. “Het zou een idee zijn wanneer we vanuit elke kern en het buitengebied een vertegenwoordiger zouden kunnen krijgen om met het college in gesprek te gaan over mogelijkheden en kansen om het verkeer veilig te maken voor alle weggebruikers.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

4 thoughts on “‘Verkeerssituatie Maarten Lutherschool is onveilig’

  1. el bueno schreef:

    fietspad/uitrit bij de apartementen van de kamperdijk. vooral op zondag…als je vanaf het fietspad voor de appartementen van de kamperdijk langs wilt moet je nu even een slinger maken over de stoep heen. we doen dit juist om het voetgangersverkeer verderop over de 2 bruggetjes richting Ger-gem kerk te ontzien, maar worden dan op het fietspad nog wel ens over het hoofd gezien als we dan voor de appartementen langs willen. haaietanden verplaatsen tot voor de uitrit ? dus hogerop richting de dijk maken ? of een afslag van het fietspad net over de kruising heen naar de weg bij de appartementen.

  2. el bueno schreef:

    Jv Arkelstraat-Kamperdijk-Langestraat-Achterweg. is ook al eens aan bod geweest in de Quiz van Breman.net, maar is nog steeds niet duidelijk wie daar voorang heeft/neemt/krijgt

  3. En vergeet ook vooral de kruising Tureluur /Stuivenbergstraat/ Trompstraat niet ,een ware racebaan zo dicht bij school de Vogelaar en de Bogermanschool .

  4. henk schreef:

    vergeet ook vooral de kruising simondsstraat/drecht/helling niet richting de Ichtusschool!

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500