Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 juli 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Huizen bekijken zonder afspraak

Geplaatst op: 21 september 2017

Twee keer per jaar organiseert de NVM de landelijke Open Huizen Dag. Ruim 31.000 verkopers deden de laatste keer hieraan mee. Zaterdag 30 september is het weer zover. Voor verkopers een mooie kans om de woning extra onder de aandacht te brengen, daarnaast voor potentiele kopers een mooie manier om in korte tijd meerdere huizen te bezichtigen. De NVM Open Huizen Dag begint om 11.00 uur en duurt tot 15.00 uur.

Resultaat
Uit onderzoek van de NVM blijkt dat van de woningen die meedoen aan de Open Huizen Dag, 12 weken later 43% is verkocht. Bij woningen die niet meededen was dit ongeveer 26%, aldus Freek van den Berg van Bonthuis Vaartjes Makelaars.

Rente
De rente is extreem laag en voor de zesde week op rij verlaagden diverse geldverstrekkers onlangs hun rentetarieven. Wederom ging het om bijna twintig aanbieders, waaronder partijen als ABN Amro, Aegon, Argenta, Rabobank en MUNT Hypotheken. Het ging over het algemeen om kleine aanpassingen. Mocht de ECB in oktober besluiten tot afbouw van het opkoopprogramma, dan zou het laatste kwartaal van 2017 wel eens een kopie kunnen worden van die van vorig jaar: renteverlagingen in augustus en september en een stijging van de rente in de laatste maanden, aldus Freek.

Woningmarkt

De eerste 3 kwartalen van 2017 zijn erg goed verlopen in de woningmakelaardij van Zwartewaterland. “Wij waren betrokken bij bijna 70% van alle woningtransacties, daarnaast beloonden opdrachtgevers onze service en begeleiding gemiddeld met een 9,2 en behaalden wij een prachtige landelijke notering”, aldus Freek van den Berg. “Maar wij leunen niet achterover, want de woningmakelaardij veranderd continue en daar willen wij maximaal op inspringen voor onze opdrachtgevers.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500