Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 juni 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Brandweer zoekt nieuwe collega’s

Geplaatst op: 27 september 2017

Op maandag 2 oktober start Brandweer IJsselland weer met de regionale wervingscampagne ‘Maak jij het uit?’. Het doel van deze campagne is om nieuwe vrijwilligers te werven voor onder meer de brandweerposten in Zwartewaterland.

Voorgaande jaren waren de wervingscampagnes zeer succesvol. Er zijn al veel nieuwe vrijwilligers aangenomen. Toch heeft de regio nog steeds een aantal nieuwe vrijwilligers nodig om 24 uur per dag paraat te kunnen staan. Net als de vorige campagne gaat het om een regionale werving, waar de verschillende posten hun eigen, lokale invulling aan geven.

Tijdens de werving voor brandweervrijwilligers worden op vier verschillende locaties informatiebijeenkomsten georganiseerd: in Zwolle, Zwartsluis, Deventer en Hardenberg. Daar krijgen belangstellenden verdere informatie over het traject om vrijwilliger te worden, zowel over de selectie als de opleiding. Maar ook over wat het betekent om vrijwilliger te zijn, bijvoorbeeld welke vergoedingen een vrijwilliger krijgt, hoe ze verzekerd zijn en over de deelname aan de wekelijkse oefenavonden.

Solliciteren

Belangstellenden kunnen vanaf maandag 2 oktober solliciteren via het online sollicitatieformulier op www.brandweer.nl/IJsselland. De campagne duurt tot 6 november.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500