Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ook de hobby van Gijs Verhoek liep uit de hand

Geplaatst op: 30 september 2017

Het verging hem net als veel andere bedrijven: een ‘uit de hand gelopen hobby’. Al twintig jaar is Gijs Verhoek actief met zijn bestratingsbedrijf. Dat begon klein, maar, zo zegt hij: “Ik kreeg er steeds meer schik van.” Bij Jac. van Dalfsen leerde hij het vak, om later zelf een terrein te huren.

Daar begon ik met opsluitbanden inkopen en verkopen. (daarmee sluit je stenen als het ware ‘op’, EK) ” Nu koopt Verhoek veel (rest)partij(en) met bestratingsmateriaal in, waarmee hij begon in 2012. Dat is inmiddels een flinke voorraad geworden. “Topkwaliteit voor duurzaam mooi”, is het motto van de stratenmaker’. Ook voor de uitgebreide versie van MBI Collectie kan men bij G. Verhoek Bestrating terecht. Er is een verzorgde showtuin, waardoor een groot gedeelte van de MBI Collectie te bekijken is.

Stratenmaker dekt voor hem niet helemaal de lading, want Verhoek verkoopt vooral stenen, in allerlei soorten en maten. Gebakken stenen, stapelblokken, gecoate tegels: je kunt het zo gek niet bedenken. Aan alles is gedacht: ook zand, tuinaarde en diverse soorten grint is daar verkrijgbaar. Maar als de stenen gelegd moeten worden, draait Verhoek ook daar zijn hand niet voor om.

Vier jaar geleden is zoon Bert begonnen als zzp-er met BSV-Dienstverlening. Hij neemt geregeld een bestratingsopdracht van z’n vader over. “Pas kreeg ik de vraag of ik ook een vlonder kon maken”, vertelt hij. “Ook dat kunnen we realiseren. Nee kennen we niet.” En dat geldt ook voor de voorraad: die is in ruime mate aanwezig. “Maar ik heb hier geen museum, ik mag het wel verkopen.”

In een rondje over het terrein: “Kijk eens hoe zwart”, wijzend naar een paar tegels. “Dat noemen ze Milano. En Milano, dat staat voor diepzwart. Je kunt er zelfs met je auto overheen rijden: het blijft zwart.” Maar er ligt meer bijzonders. Zo is er een stapel met tegels van vierkante meter. “Hoe leg je dat? Nou simpel: met een zuignap.”

Het blijkt: aan alles is gedacht. En dat moet ook wel met een klantenkring die een groot gedeelte van noord-Nederland bestrijkt. Hasselt, Zwolle, Vollenhove, Muiden, Hilversum, Almere, Lelystad, het kan niet ver genoeg. “Vorig jaar had ik hier nog mensen uit Den Haag.”

Dat neemt niet weg dat het terrein op de hoek Puttenstraat/Industriestraat ook gewoon toegankelijk is voor Genemuidenaren. “Je kunt er altijd een kijkje nemen, het hek is altijd open.”

Mensen die een bestelling willen plaatsen, of informatie willen, indien niemand aanwezig kunnen bellen naar: 06-13511616 en bij geen gehoor naar 06-52545359. Zaterdag is de showtuin de hele dag open en maandag tot vrijdag op afspraak, ook ’s avonds.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500