Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 november 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wisselvallig weekeinde (door John Poot)

Geplaatst op: 6 oktober 2017

Dit weekend bepaalt een lagedrukgebied het weerbeeld. Dit gebied trekt vanuit IJsland naar onze omgeving en zal zaterdagmiddag Denemarken bereiken. Om het lagedrukgebied draait onstabiele lucht, waaruit veel regen kan vallen en er staat een matige tot krachtige wind.

Vanavond neemt de buiigheid af en klaart het steeds meer op. Later in de nacht komt er bewolking binnen drijven. Zaterdag in de 2de helft van de ochtend begint het te regen, in een brede strook trekt het gebied van zuidwest naar het noordoosten over Nederland. Voor de rest is het bewolkt met later in de middag wat opklaringen. Temperatuur stijgt naar een graad of 13. De wind waait eerst vanuit zuidwesten en draait gedurende de dag naar het noordwesten.

Zondag ziet het er wat vriendelijker uit, wel is er in de ochtend nog bewolking en is er kans op een bui, maar later in de middag komt de zon er ook door. Wel staat er een frisse zwakke tot matige noordwestelijke wind. Temperatuur stijgt in de middag naar 14 graden. Dat is qua temperatuur normaal voor de tijd van het jaar.

De dagen erna verloopt wisselvallig met vooral op dinsdag veel regen. En een temperatuur die normaal is voor de tijd van het jaar een graad of 15.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500