Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 juni 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Aline wil ‘even uitrusten’ na marathon Chicago

Geplaatst op: 9 oktober 2017

Aline Mateboer uit Genemuiden deed vandaag, samen met 44.999 lopers mee in de Chicago marathon. In totaal waren er 47 nationaliteiten vertegenwoordigd waaronder 103 Nederlanders. Een groot gedeelte van de 8 miljoen inwoners tellende stad was vanaf 4 uur ’s ochtends afgesloten en de eerste lopers gingen om half 8 van start.

Zij hadden geen last van de steeds maar oplopende temperaturen, maar de ‘recreanten zuchten al snel onder de felle zon en de 27 graden. Gedragen door de ca. 750.000 toeschouwers, waaronder 4 familieleden, langs de gehele 42 km en 195 m (26,2 mijl) en ‘gekoeld’ door verschillende eenheden van de’ Chicago Fire Department, kwam er voor Aline uiteindelijk een tijd uit van 4 uur en 52 minuten. Uit de “Abbott World Series” was Chicago, na New York en Berlijn de derde. Tokyo en London staan ook nog op het verlanglijstje. Maar, ‘eerst even uitrusten’ was echter het commentaar van Aline.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500