Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bloemen keren in voorjaar terug

Geplaatst op: 17 oktober 2017

Kwekerij Souman haalt deze week 43 bloembakken weg bij de winkels van Genemuiden. De bloemen fleurden deze zomer voor het eerst de winkelstraten op. Initiatiefnemer Middenstand Vereniging Genemuiden heeft daar veel positieve reacties op gekregen. In het voorjaar keren de bloemen terug.

Mede dankzij de hulp van de gemeente Zwartewaterland en het enthousiasme van de winkeliers was de actie mogelijk, zegt MVG-bestuurder Josita van de Wetering. “Ondernemers konden een bloembak sponsoren en hebben dat massaal gedaan. Daardoor is het mogelijk dat we onze winkelstraten drie jaar lang extra kleur geven”, vertelt Van de Wetering. Kwekerij Souman heeft de bakken niet alleen geplaatst, maar onderhoudt ze ook twee keer in de week. Dat gebeurt vanaf het voorjaar opnieuw.

De winkeliers merken aan de reacties dat veel Genemuidenaren en bezoekers van buitenaf het opgeknapte centrum waarderen. Onder meer de brug en het vernieuwde Havenplein vallen in de smaak. “We horen heel vaak dat Genemuiden zoveel gezelliger is geworden”, aldus Van de Wetering.

De actie is mogelijk gemaakt dankzij de volgende bloembaksponsoren: Pand21, Hema Genemuiden, Boni, Albert Heijn Bart Knap, Keurslagerij van de Weg, De Groene Lantaarn, Blokker, Kwalitaria Delifrance, Boekhandel de Haan, Travel XL, DA Drogist Feenstra, Albert Flier, Juwelier Brouwer, Kaaihof, Buitenbosch, Regiobank, Chinees de Lange Muur, Slagerij van Ingen, Bakkerij Slager, Fenny Jo, Double Boost, Heutink en Heij, JR Schoenmode, Readshop, Kitsch & Koters, Rabobank, Anna Moda, Jansen Mode, Makelaar Herman van As, Innovatie Concept, Van den Berg Genemuiden, Breman auto’s, d’IJsko, Sokkensolder, ’t Olde Staduus.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500