Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van de Veen speelt Mulder

Geplaatst op: 19 oktober 2017

Op zaterdag 11 November geeft organist Evert van de Veen een orgelconcert in de Bovenkerk te Kampen. Tijdens dit concert zal hij uitsluitend koraalbewerkingen spelen van Klaas Jan Mulder. Evert van de Veen heeft onlangs een CD opgenomen in de Martinikerk te Bolsward met veelal niet uitgegeven koraalbewerkingen van Klaas Jan Mulder. Deze CD wordt op 11 november in Kampen gepresenteerd.

Niet uitgegeven werken Evert van de Veen heeft een aantal werken van Mulder op papier gezet die nog niet in druk zijn verschenen. Zo zal hij o.a. bewerkingen over Psalm 66, “Lof zij de Heer”, “Heilig, heilig, heilig”, “De heilige stad”, O grote Christus, eeuwig Licht” etc. ten gehore brengen.”. Twee bewerkingen zullen tijdens het concert van 11 november worden afgesloten met samenzang.

Uitgegeven werken Ook werken die wel in druk zijn verschenen zullen niet ontbreken tijdens dit concert. Zo brengt Evert o.a. de prachtige fantasie over “Grote God wij loven U”.

Klaas Jan Mulder Evert van de Veen heeft altijd veel waardering gehad voor Klaas Jan Mulder. Al van kinds af aan bezocht hij zijn concerten. Toch wil Evert benadrukken dat het concert niet bedoeld is als een “Klaas Jan Mulder-herdenking”. Evert: “Ik betwijfel of Mulder dit wel zou hebben gewild. Maar zijn koraalbewerkingen hebben mij altijd aangesproken. Daarom wil ik ze graag ten gehore brengen in de plaats waar Mulder heeft gewerkt en gewoond. En in de Bovenkerk heeft Klaas Jan Mulder vaak concerten gespeeld en ook CD’s opgenomen”. Vorig jaar speelde van de Veen ook een dergelijk concert in Kampen waar goede belangstelling voor was. Het concert van 11 November De kaartverkoop voor het concert van 11 november is reeds van start gegaan. Voor informatie over de kaartverkoop zie www.evertvandeveen.nl. Kaarten kunnen ook worden bestel via tel. nr. 0342-475397 of 06-27441103

De aanvang van het concert is om 20.00 uur. De deuren van de Bovenkerk gaan om 19.30 uur open.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500