Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 mei 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Pruim sponsort laptops voor Guinee-Bissau

Geplaatst op: 21 oktober 2017

Pruim Automatisering sponsort laptops voor gehandicapte kinderen in Guinee-Bissau. Het automatiseringsbedrijf uit Genemuiden regelde speciaal laptops die het werk onder gehandicapte kinderen moeten vereenvoudigen. Eigenaar Willem-Peter Pruim: „Guinee-Bissau is een van de armste landen ter wereld. Met onze laptops kunnen zendingswerkers hun werk onder zwaar gehandicapte kinderen veel gemakkelijker doen.”

„We kregen vanuit het home team van Gerda Klaver de vraag of we laptops wilden sponsoren voor haar project”, vertelt Pruim. „Klaver werkt al bijna 15 jaar namens Stichting Kimon onder gehandicapte kinderen in Guinee-Bissau. Gehandicapte kinderen worden daar als geesten gezien en soms zelfs voor de krokodillen geworpen. Klaver probeert via Project Jedidja samen met andere vrijwilligers en lokale medewerkers gehandicapte kinderen een plek in de maatschappij te geven.”

Het werk van Klaver sprak Pruim aan. Daarom stelde hij graag laptops ter beschikking voor het project.
Pruim: „Guinee-Bissau behoort tot een van de armste landen ter wereld. Bovendien zijn Klaver en haar Nederlandse collega er helemaal vrijwillig. Door laptops ter beschikking te stellen, kunnen wij een bijdrage leveren aan een project dat alleen maar waardering verdient.” De laptops zullen door lokale medewerkers worden gebruikt voor administratieve taken, zodat het werk gemakkelijker kan worden uitgevoerd.

Kijk voor meer informatie over Pruim op www.pruim.nl. Informatie over Project Jedidja is te vinden op http://veldwerkers.kimon.nl/jedidja.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500