Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 november 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterfokkers in Vollenhove

Geplaatst op: 21 oktober 2017

Op 20 en 21 oktober werd in zalencentrum de Burght te Vollenhove weer de jaarlijkse open tentoonstelling gehouden georganiseerd door sportfokkersvereniging Vollenhove en omstreken. Hoewel het overal landelijk een neerwaartse spiraal is wat betreft het aantal ingezonden dieren was men hier verheugd dat men liefst 60 dieren meer in de kooien had ondergebracht dan vorig jaar n.l. 321 dieren in diverse soorten.

Ook van de Zwartewaterfokkers hadden enkele leden de overtocht over het Zwartewater ondernomen om deze buurtshow te bezoeken met enkele van hun dieren. De resultaten waren voor de een misschien wat teleurstellend terwijl een ander met mooie predikaten hoopvol aan het showseizoen begon. Jan Henniphof wist met zijn kolossale konijnen 3x ZG en 3x F in de wacht te slepen, de Hollanders van Siem Kolk vielen met 2x G wat tegen daarentegen presteerden zijn kleinzilvers in de kleurslag midden-zwart met 1x ZG en 2x F heel goed.

Kleinzoon en jeugdlid Lars van Dijk zijn kleinzilvers in de kleurslag midden-konijngrijs deden met 1x ZG en 2x F niets onder voor de dieren van opa Siem. Henk Spijkerman met Tans aanwezig was zeer content met 1x G, 5x ZG en 2x F en was dit met bovenvermelde predikaten dan ook terecht. En dan kom je terecht bij de dwerghoenderfokkers, de Hollandse krielen van Harm Bruins 5x ZG, de Barnevelder krielen van Johan Barneveld waren met 2x ZG en 2x F wat beter op dreef en dan hebben we nog de sierduiven van muzikant Jerry Hoekman, de Abu Abse 94 en 95 punten, zijn Damasceners behaalden 1x 92, 2x 93, 1x 94, 2x 95 en 2x 96 punten. Al met al toch wel een geslaagde show van deze leden van de Zwartewaterfokkers die nu wat verder het land intrekken om wat shows te bezoeken. Indien er zich geen vervelende ziektes e.d. zullen voordoen zullen zij van 30 november hun eigen clubshow weer onder brengen in d’ Overtoom te Genemuiden. Noteer deze data alvast in uw agenda en ga met uw klein/ kinderen hier naar toe voor een bezoek aan deze show welke nog altijd gratis is te bezoeken.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500