Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Prachtig eeuwfeest Van der Steeg Ondernemen & Bouwen

Geplaatst op: 23 oktober 2017

Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen vierde vrijdagavond 20 oktober het honderdjarig bestaan van het bedrijf. Directeur Ben van der Steeg kreeg tijdens dat eeuwfeest een koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Bilder van de gemeente Zwartewaterland. Van der Steeg is nu Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ook burgemeester De Jonge van poldergemeente Dronten was aanwezig tijdens de bijeenkomst. Hij ontving als eerste een jubileumboek over honderd jaar Van der Steeg. De Jonge wees erop dat Van der Steeg maar liefst een derde van alle woningen in zijn gemeente bouwde. Ook in onder meer Hattem, Urk, Genemuiden en andere plaatsen in de regio realiseerde het bedrijf veel woningen.

Berend Jan van der Steeg, samen met zus Anne de vierde generatie binnen het familiebedrijf, schetste kort de geschiedenis van Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen. “Grondlegger Hendrik Jan begon met het maken van onder meer konijnenhokken en lijkkisten. Zijn zoon Berend Jan was veel ambitieuzer. Onder zijn leiding groeide ons bedrijf na de Tweede Wereldoorlog uit tot een specialist in seriematige woningbouw.”

Ben, de derde generatie, consolideerde die positie vanaf eind jaren zeventig. Met een vooruitziende blik verkreeg hij veel grondposities in de Flevopolder. Bijna vier decennia later is Van der Steeg daar nog steeds zeer actief. Ook de nieuwe generatie Van der Steeg mikt de komende jaren op seriematige woningbouw, zegt Berend Jan van der Steeg. “Dat is de historische pijler onder ons bedrijf die we verder willen professionaliseren. Daarnaast zien we kansen in de zorgbouw. In 2040 is één op de vier Nederlanders 65+ en dat betekent dat de bouwsector nieuwe antwoorden moet geven. Daarin willen wij een belangrijke rol spelen. Verder werken we aan het verbeteren van de visualisatie van plannen, zodat klanten, opdrachtgevers en gemeenten daarbij meer beleving krijgen.”

Vader Ben kreeg zijn koninklijke onderscheiding niet alleen voor het zakelijke succes van zijn bedrijf. Van der Steeg is ook een van de grondleggers van Opleidingsvereniging Genemuiden (OVG) en omstreken. Dat instituut leidt jongeren uit een wijde regio rond Genemuiden op voor de bouw. Van der Steeg is sinds 1983 penningmeester. Ook is hij sinds 1988 bestuurslid van Bouwend Nederland, afdeling Zwolle/Genemuiden. Daarnaast zet Van der Steeg zich in voor zorginstelling De Meente in zijn woonplaats en is hij zeer actief binnen Woord en Daad.

Mede namens die organisatie zette Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen zich in het jubileumjaar in voor de actie Fiets voor een Huis. Tijdens de feestavond maakte het bedrijf bekend dat verschillende acties ruim 84.000 euro hebben opgeleverd. Dat betekent dat in Bangladesh 84 huizen kunnen worden gebouwd voor mensen die daarmee een betere toekomst krijgen. Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen bedankt inwoners, bedrijven, de Johannes Calvijnschool, de Johannes Bogermanschool, de Stichting Forelvissen en de deelnemers en vrijwilligers voor al hun inzet.

Een dergelijke actie past bij het karakter van het bedrijf. “De menselijke maat, persoonlijk contact en een flexibele instelling waarmee we woonwensen van opdrachtgevers vervullen, maken onderdeel uit van het DNA van Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen. Dat sociale karakter blijft ook de komende jaren voorop staan.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500