Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Buurtbewoners Tag West blij met nieuwe speeltuin

Geplaatst op: 27 oktober 2017

Veel jonge gezinnen hebben hun plekje gevonden of strijken nog neer op Tag West. Een jonge wijk dus, wat betekent: veel kinderen. In de plannen was echter een belangrijk onderdeel niet meegerekend: een speeltuin. De buurt nam het initiatief, en grondeigenaar Heutink (Ontwikkelingscombinatie Genemuiden (OCG)) plaatste enkele speeltoestellen.

Die staan achter een parkeerterrein in de buurt. “Eigenlijk zou het tot achteraan parkeerterrein worden”, vertelt bewoner Aline van Dieren. “We hebben toen gevraagd of het laatste stukje daarvan ingetekend kon worden als speeltuin.” Dat bleek te kunnen, en zo geschiedde. Maar niet tot tevredenheid van de buurt.

Achter het speelterrein zit namelijk een sloot, en een hek ontbrak. Ook was er geen bankje geplaatst. Buurtbewoners bezorgden daarom 69 brieven in de wijk, waarop veel werd gereageerd. 48 mensen gaven aan 10 euro te willen bijdragen. Via de gemeente, in het kader van Samen Actief, werd nog eens 500 euro beschikbaar gesteld.

‘Buurtburgemeester’ Henry Heutink, zoals hij gekscherend wordt genoemd, plaatste het bankje. Ook het hek is er inmiddels: de speeltuin is af. Vanmiddag vond de opening plaats. “We zijn blij met het resultaat”, vindt Van Dieren. Een ander buurtbewoner: “Dit laat echt de saamhorigheid hier zien: het is van de buurt.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500