Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Peuterspeelzaal overleeft elke dip

Geplaatst op: 28 oktober 2017

Peuterspeelzaal Dikkertje Dap aan de Kamperzeedijk bestaat 25 jaar. En dat werd zaterdag gevierd met de kinderen, ouders en anderen die de afgelopen kwarteeuw op wat voor manier dan ook betrokken waren bij de peuterspeelzaal. Buiten dat is een jubileum ook weer een goed moment om de accommodatie onder de aandacht te brengen.

Op dit moment heeft Dikkertje Dap namelijk nog veertien kinderen die een of meerdere dagdelen komen. “We zijn terug gegaan van vier naar drie dagdelen. Ooit boden we zelfs vijf dagdelen aan”, vertelt Ria van der Kolk, al 21 jaar lang een van de leidsters.

Die teruggang heeft deels te maken met de vergrijzing op de Kamperzeedijk. Jongeren kunnen niet bouwen en daarom zijn er logischerwijs ook minder kinderen. Bovendien is in Grafhorst een peuterspeelzaal geopend, waardoor de kinderen uit dat dijkdorp minder vaak naar de Kamperzeedijk komen. “We hebben nu kinderen uit IJsselmuiden, Mastenbroek, Mandjeswaard en de Kamperzeedijk”, zegt Gre Vaandering, een andere leidster op de Kamperzeedijk.

Echt zorgen maken ze zich niet op de Kamperzeedijk. Eerder heeft het dorp ook wel eens te maken gehad met de huidige situatie. Ook de peuterspeelzaal heeft volgens Van der Kolk meerdere ‘dips’ gehad en daar zijn ze ook altijd uitgekomen. Een volgend jubileum wordt kortom ook vast gehaald. “En het is natuurlijk heel bijzonder dat er in zo’n klein dorp een peuterspeelzaal is”, zegt Van der Kolk tot besluit.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500