Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 juni 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Arbeidsflex brengt werkgevers en werkzoeken ‘persoonlijk’ bij elkaar

Geplaatst op: 31 oktober 2017

De oplettende passant is het wellicht opgevallen: Arbeidsmakelaar Meuleman aan de Oosterbrugstraat heet vanaf nu Arbeidsflex. “We waren aangesloten bij een franchiseformule en gaan zelfstandig verder. Daardoor kunnen we onze dienstverlening nog verder verbeteren”, zegt eigenaar Erik Meuleman, die samen met medewerker Marien het bedrijf runt.

Middenin de crisis besloot Meuleman zijn baan op te zeggen en voor het ondernemerschap te kiezen. Hij begon zijn uitzendbureau in Kampen, maar trok al snel in het pand aan de Oosterbrugstraat. “Ik ben begonnen met werkgevers door heel Nederland te bellen met de vraag of ik mee mocht zoeken naar nieuw personeel. Daar is een landelijke klantenkring uit voortgekomen, maar ook op de lokale markt groeien we de laatste jaren snel door”, vertelt Meuleman.

Zijn zoektocht is de afgelopen periode wel veranderd. “In de crisisperiode waren er mensen genoeg, maar bedrijven die mensen nodig waren te weinig. Nu is er veel vraag naar mensen, maar het aanbod is nu gering. Vooral in de bouw en de ICT kunnen bedrijven vacatures moeilijk invullen”, legt hij uit. Met gericht zoeken, adverteren en ‘allerlei hulpmiddelen’ vindt Arbeidsflex de mensen die bedrijven eerder niet konden vinden. “Daarbij werken we voor hele gevarieerde branches. Van de horeca tot de bouw, van productiebedrijven tot dienstverleners.”

In een markt met veel aanbieders onderscheidt Arbeidsflex zich met een persoonlijke benadering, zowel van opdrachtgevers als werkzoekenden. “Vanaf het begin verdiepen wij ons in het karakter en de sfeer van een bedrijf. Wij zoeken mensen die niet alleen de capaciteiten hebben, maar ook echt in een team passen. Daarvoor moet je je inleven in een klant. Uiteindelijk willen we onze jongens graag naar vast werk begeleiden. Ook in hen investeren we veel tijd. Regelmatig hebben we persoonlijke gesprekken en op vrijdagmiddag komt iedereen langs om even gezellig met elkaar de week af te sluiten.”

Met de stap naar Arbeidsflex denkt Meuleman zijn concept nog verder aan te scherpen. “Nu we een volledig zelfstandig bedrijf zijn, kunnen we werken op een manier zoals wij denken dat nodig is. Onze aanpak wordt nog persoonlijker. En dat leidt tot een nog betere match tussen onze opdrachtgevers en werknemers”, zegt Meuleman.

Wie aan de slag wil of juist personeel zoekt, kan altijd binnenlopen aan de Oosterbrugstraat 23 Genemuiden (tegenover de BONI) of contact leggen via www.arbeidsflex.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500