Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 augustus 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

CDA: Te weinig activiteit bij Keet de Kolk

Geplaatst op: 2 november 2017

“Bij Keet de Kolk zijn maar weinig activiteiten”, suggereerde Margreet Bosma van het CDA donderdagavond in de raadsvergadering. “Het is toch min of meer ‘onze keet’ en heeft veel geld gekost. Als er dan niks gebeurd is het zonde van het geld.” Wethouder Arie Speksnijder stelde haar gerust: er is wel degelijk activiteit. “Eens in de maand is er ook een forse activiteit.”

Keet de Kolk is officieel geen keet, maar over zes andere ‘illegale keten’ maakte het CDA zich wel zorgen. Maar daarvoor is volgens Speksnijder al een oplossing gevonden: vier keten zijn gesloten, eentje heeft een gedoogbesluit gekregen en de laatste vraagt er een aan of heeft dat al gedaan.

De keten kwamen donderdagavond aan bod bij de behandeling van de begroting, waarin de afvalstoffenheffing met 7 euro omlaag gaat en de rioolheffing met 32 euro. VVD’er John Smits noemde de begroting een ‘gevertje’, maar met een addertje onder het gras. “Eerder is de rioolheffing verdubbeld, en daarvan wordt nu 32 euro teruggeven. Da’s toch een beetje wrang.” Ook de Onroerende Zaak Belasting (OZB) is in deze raadsperiode volgens hem wel verhoogd met 15 tot 20 procent.

Dat was nodig, vond SGP-fractievoorzitter Maarten Slingerland. “De eerste twee jaren waren moeilijke jaren. We hebben toen nauwelijks meevallers gehad. Ook hebben we heel veel af moeten boeken, waar we nu de vruchten van plukken.”

Inmiddels gaat het beter met de gemeente. Er is een ‘gezond financieel huishoudboekje’, merkte Bosma op. ChristenUnie-fractievoorzitter Tamme Spoelstra stelde voor door te gaan op de ingeslagen weg. “Maar we moeten weer meer durven investeren.” Bosma vroeg zich af waarom het aantal uitkeringsgerechtigden groeit. “In hoeverre is dat afhankelijk van statushouders?”

Dat waren er aan het begin van dit jaar dertig, en dat aantal is met tien personen gegroeid, antwoordde wethouder Gerrit Knol. Hij vertelde wel dat er alles aan wordt gedaan, met verschillende instellingen, om deze mensen ook aan het werk te krijgen. Over het algemeen is er zelfs een daling van het aantal uitkeringsgerechtigden zichtbaar.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500