Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 mei 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hasselter opgepakt na klopjacht

Geplaatst op: 2 november 2017

Een 16-jarige Hasselter is woensdagavond aangehouden na een incident in Vollenhove. Samen met een 14-jarige jongen uit dat stadje zou hij twee jongens uit Vollenhove met een mes en een vuurwapen hebben bedreigd. Dat gebeurde na een mislukte deal rond illegaal vuurwerk.

De Hasselter sloeg na de bedreiging samen met zijn kornuit op de vlucht, waarna de politie een grote actie op touw zette, inclusief de inzet van helikopter en speurhonden. Het tweetal vluchtte naar Sint Jansklooster, maar kon later worden aangehouden, ook dankzij de hulp van whatsapp berichten. Veel inwoners uit de omgeving werden via een buurtapp op de hoogte gehouden. Ook in Zwartsluis zocht de politie naar de verdachten.

Het tweetal zit vast en wordt donderdag verhoord. Volgens de politie is niet duidelijk of het om een echt vuurwapen gaat.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500