Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Zenuwslopende’ eindsprint voor prijs Olde Staduus

Geplaatst op: 2 november 2017

“Zenuwslopend”, vindt Johannes van den Berg de race om de prijs van 15.000 euro. De voorzitter van ’t Olde Staduus staat ermee op en gaat ermee naar bed, vertelt hij. ’t Olde Staduus is genomineerd voor een financiële bijdrage van Stichting voor Elkaar. Tot morgen 12:00 kunnen zoveel mogelijk stemmen geworven worden.

En dat is wel nodig, want ’t Olde Staduus staat wisselend op de eerste en tweede plek. Gymsportvereniging Fysion uit Nijverdal volgt op de voet. “Ik slaap er wel om, maar als ik wakker word, dan denk ik meteen: hoe zou het zijn? Het is enorm spannend, zo onderhand wordt het een thriller.”

Vorig jaar wilde ’t Olde Staduus al meedingen naar de prijs, maar werd toen niet genomineerd. Dit jaar lukte het wel, en meteen ging ’t Olde Staduus voor de hoofdprijs. Met het geld wil het bestuur de ramen aan de zuidgevel laten vervangen.

En dat is nodig, want die zitten er al in sinds de bouw in 1967. “Het is wel dubbel glas, maar het voldoet niet meer aan de hedendaagse normen. Het vervangen van die hele raampartij kost 25.000 euro. Dan zou het toch geweldig zijn als we die 15.000 euro binnenhalen.”

Niet dat er geld tekort is bij ’t Olde Staduus. “We zijn financieel zeer gezond. Er is al best wel wat geïnvesteerd, de laatste jaren. De raadszaal is opgeknapt, net als de zolder.” Dat is allemaal gebeurd van het geld dat huurders als Philadelphia, MixMove, Icare en Jeugdhonk 3:16 binnenbrengen. Dat geld wordt allemaal opgespaard.

“Maar als je praat over zulke gevels, dat zijn toch wel wat hogere bedragen. Een airco hier bouwen kost direct al 20.000 euro. Vandaar dat we de ramen willen vervangen. Het dubbel glas van toen is niet wat je vandaag de dag hebt.”

Morgenmiddag om 15:00 is de prijsuitreiking in de Agnietenberg in Zwolle. Eén ding staat vast: ’t Olde Staduus wint een prijs. Maar of het de eerste of de tweede is, dat blijft nog even ongewis. Het bestuur heeft nog niet besproken wat er gebeurt als de tweede prijs naar Genemuiden gaat. “We kunnen er van alles meedoen. Maar we gaan nog steeds voor de eerste prijs.”

Stemmen kan hier: www.stichtingvoorelkaar.nl/genemuiden

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500