Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 augustus 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

’t Olde Staduus heeft toch gewonnen (Column Enrico Kolk)

Geplaatst op: 3 november 2017

’t Olde Staduus ef ewun’n. Het zong rond in Genemuiden. Helemaal officieel was het nog niet, maar de winst leek niet meer aan Genemuiden voorbij te kunnen gaan. Het resultaat van een actie die laat op stoom kwam, en op het eind toch net niet de gewenste winst wist te boeken ligt er inmiddels. Maar het was een overweldigende actie, want ik ben er de laatste dagen vele keren mee geconfronteerd.

Toen ik vanmorgen net voor achten in de auto stapte richting mijn stage-adres in Apeldoorn, keek ik nog snel even wat de stand was. ’t Olde Staduus stond nog nipt voor. Aangekomen in Apeldoorn was de stand nog vrijwel gelijk. En dat wisselde vanmorgen nog weleens.

Continu werd ik op de hoogte gehouden van de stand via WhatsApp. De storing van WhatsApp, die bijna een uur duurde bracht even rust op dat vlak, maar ik kon het niet nalaten om elke keer toch even de pagina te verversen.

WhatsApp is in dit verhaal een heel continue factor. Regelmatig werd mij gevraagd om te stemmen. Van allerlei personen. Vanaf vanmorgen ben ik dat zelf ook veel gaan doen. Alles uit de kast trekken om stemmen binnen te halen.

Toen vanmorgen om 10:00 uur de voorsprong op begon te lopen, werd het alsmaar spannender. “Het is net een voetbalwedstrijd waarbij je voorstaat”, trok iemand de vergelijking. “Tot het fluitje blijft het spannend.”

Om 11:00 uur werd het duidelijker. Deze winst kon eigenlijk niet meer aan ‘onze’ neus voorbij gaan. ‘Onze’ want ’t Olde Staduus is van ‘ons’. “We winnen”, klonk het. Dat is exact wat de laatste paar uren gebeurde. Heel Genemuiden Stemt, leek het wel. ’t Olde Staduus, wat al van ‘ons’ was, werd nu echt door heel veel mensen in het hart gesloten.

De prijsuitreiking liep uit op een lichte teleurstelling. De vele appjes en tussenstanden ten spijt, daar werd de echte uitslag bekend. De tweede plek. 539 ongeldige stemmen.

Gisteren interviewde ik Johannes van den Berg, de voorzitter van ‘t Olde Staduus. Wat het bestuur met de tweede prijs zou gaan doen, dat was nog niet bekend. En nog steeds niet. Maar er is toch winst.

Niet alleen 7.500 euro, ook wat waard. Maar wat te denken van de grote actie die in Genemuiden gevoerd werd? Wie in Genemuiden kreeg geen oproep om te stemmen? Die saamhorigheid is ook winst!

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500