Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 augustus 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Natuurwerkdag brengt mensen ‘lekker buiten’

Geplaatst op: 4 november 2017

Weer eens wat anders als bedrijfsuitje: naar de Natuurwerkdag. Medewerkers van Countus hielpen vanmorgen met wilgenknotten in de ‘driehoek’, langs de Cellemuiden. “We wilden met elkaar wat goeddoen voor een ander”, vertellen collega’s Hilde Bosschloo en Jennemarieke Steenbeek. “Dit is een keer wat anders dan op kantoor. Lekker buiten aan het werk.”

Vanmorgen om 9:00 uur startten de dames, met nog een grote groep anderen. Twee uur later zijn ze er al achter: “Ik kan me wel voorstellen dat we hier volgend jaar weer met een cluppie collega’s zijn”, vindt Bosschloo. “Dit is zeker voor herhaling vatbaar”, vult Steenbeek aan. “Maar ik denk wel dat we vanavond moe zijn en spierpijn hebben. Het is een intensief klusje.”

Toch is het ook voor de dames goed rusten na gedane arbeid: “We gaan begin van de middag naar huis en hebben een collega zover gekregen dat ‘ie een pan met snert klaar heeft staan”, vertelt Bosschloo.

De medewerkers van Countus waren vanmorgen op pad met de knotploeg uit Hasselt. Dat is een groep vrijwilligers die in het beheerseizoen elke twee weken op pad gaat. “Dit is de start van het beheerseizoen”, vertelt Jeroen Bredenbeek, voor wie bij deze activiteit beroep en vrijwilligerswerk door elkaar heenlopen. Hij werkt bij Staatsbosbeheer en zat ooit ook in een vrijwilligersploeg.

In het natuurbeschermingsjaar 1970 zijn er veel van dit soort clubs opgericht, zegt hij. “Die mensen willen het nuttige met het aangename verenigen, bezig zijn en onderwijl met elkaar praten. Ze zijn nu ook echt nuttig bezig en ze pikken ook nog wat op. En het is gewoon gezellig.” Aan dit soort activiteiten hield Staatsbosbeheer ook wel mensen uit Hasselt over.

Wim Jansen is er daar één van. Ook hij begon in de jaren ’70. “Ik doe het al 45 jaar”, laat de 64-jarige Hasselter weten. Vanaf vandaag tot 15 maart (het beheerseizoen) gaat hij elke twee weken op pad. “Het is een mooie reden om buiten te zijn, lekker een ochtend hard werken.” Met een vaste ploeg van ongeveer tien mensen ‘rommelen’ ze de zaterdagmorgen door.

En het is altijd super gezellig, vindt Jansen. “Weer of geen weer: we gaan.” Maar een motorzaag is niet te horen. “Daarvoor zijn we niet gecertificeerd, dus die gebruiken we niet. En we zitten ook niet te wachten op dat geknetter de hele morgen.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500