Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘De Stijl’ in computeronderdelen

Geplaatst op: 7 november 2017

Op het ogenblik is er in het Olde Staduus een expositie van werkstukken gemaakt door Co Mateboer. Het gaat over plattegronden gemaakt van computeronderdelen en tevens mede daaraan verbonden een expositie rondom het 100 jarig bestaan van De Stijl. De bekende schilder Piet Mondriaan was een voorman van deze beweging. Vanuit deze gedachte zijn ook een klein aantal werken gemaakt. Mateboer beschrijft deze de komende tijd op Genemuiden Actueel.

Een DE STIJL-ikoon.
In miniatuur gemaakt van computeronderdelen.

Het Rietveld-Schröderhuis. Het is een huis, dat in opdracht van de familie Schröder is gebouwd door de Gerrit Rietveld. Hij ontwierp niet alleen de woning, maar ook het interieur. Het huis in Utrecht staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500