Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mantelzorgcompliment voor Pleijsier en Van der Sluis

Geplaatst op: 10 november 2017

Mevrouw Pleijsier uit Genemuiden en mevrouw Van der Sluis van de Kamperzeedijk ontvingen vrijdagmiddag een zogenoemd mantelzorgcomplimenten uit handen van wethouder Knol. Ook vier dames uit Hasselt en Zwartsluis kregen zo’n blijk van waardering voor hun zorg voor een familielid.

Op de Dag van de Mantelzorg ontmoetten mantelzorgers uit Zwartewaterland elkaar in De Schakel in Hasselt. Daar eten ze met elkaar en genieten ze onder meer van de Kolksluuszangers uit Zwartsluis. Het zijn belangrijke activiteiten, werd duidelijk. “Hier ken je de gevoelens van anderen. Je hoeft even niet te zorgen en krijgt daardoor weer energie voor de volgende periode”, klonk het bijvoorbeeld.

Ook wethouder Knol wees op het belang van ‘ontmoeten’. “Mantelzorger ben je niet, dat word je. En daardoor staat ook jouw leven op de kop. Mensen hebben de neiging om de periode dat ze iets aan kunnen op te rekken, maar uiteindelijk knapt een elastiek. Wees dat voor en vraag om hulp.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500