Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Donateurs ‘Joods Leven’ bezoeken expositie over antisemitisme

Geplaatst op: 13 november 2017

Een groep donateurs van de Stichting Herdenking Joods Leven Zwartewaterland bezocht zaterdag Museum Sjoel Elburg. Daar is een expositie over antisemitisme. Ook andere belangstellenden konden mee.

De aankondiging van deze expositie luidt: “Museum Sjoel Elburg presenteert een spraakmakende tentoonstelling over de complexe dynamiek tussen christendom en antisemitisme. Antisemitisme wordt meestal onmiddellijk gekoppeld aan de moord op zes miljoen joden door de nazi’s in WOII, of aan de huidige uitbarstingen van geweld tegen joden en joodse instellingen door islamitische terroristen.Minder bekend is de opmerkelijke rol van het christendom met betrekking tot het ontstaan en voortbestaan van het antisemitisme gedurende vele eeuwen. De tentoonstelling ‘Christendom en antisemitisme’ wil de kennis hierover vergroten.”

Deze expositie valt geheel onder de doelstelling van de stichting om de herinnering aan de Joodse gemeenschappen levend te houden. Voor de stichting Herdenking Joods Leven Zwartewaterland dan ook aanleiding om een excursie te organiseren. Naast het bezoeken van de interessante expositie (die nog tot 6 januari 2018 te bezoeken is:  http://sjoelelburg.nl/tentoonstelling/christendom-en-antisemitisme/ ), werd er door een gedeelte van de groep een wandeling gemaakt door Elburg met een gids van Museum Sjoel. De wandeling ging langs huizen waar Joodse Elburgers gewoond hebben. De gids wist met veel kennis van zaken verhalen te vertellen over de levenslopen van deze voormalige bewoners. Al met al een geslaagde middag.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500