Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Boh Foi Toch in Klooster

Geplaatst op: 16 november 2017

De Achterhoekse dialectband Boh Foi Toch geeft zaterdag 25 november een concert in het Wapen van Utrecht. Daarmee geeft het restaurant en zalencentrum een vervolg aan eerdere succesvolle concerten van onder meer Mooi Wark en Bökkers.

Eigenaar René Kuijpers laat zich bij de bandkeuze leiden door de gesprekken aan de bar, vertelt hij. “Bökkers kende ik eerlijk gezegd helemaal niet, maar die band sloeg in Sint Jansklooster aan. Met Boh Foi Toch gaan we daar weer voor. Ook van deze band kende ik de muziek niet heel erg goed, maar de klanten aan de bar raadden me een concert aan”, vertelt Kuijpers.

Hij besloot er een telefoontje richting de Achterhoek aan te wagen en stuitte daar op veel enthousiasme. “De band speelt weinig in deze hoek en kijkt daarom uit naar het concert. Voor muziekliefhebbers uit de hele regio is dit ook een kans, merk ik. Veel mensen van buiten het dorp hebben al een kaart besteld.”

Kuijpers bouwt voor concerten zijn zalencentrum om. Het restaurantgedeelte is op deze avonden niet open. “Wij serveren op vrijdag en zaterdag voor 25 euro onbeperkt kleine gerechtjes. Dat loopt als een trein. Uit een hele brede regio komen mensen hier eten. En wij zien regelmatig gasten terugkeren”, vertelt Kuijpers. Ook de zaalhuur loopt heel goed bij het Wapen van Utrecht.

Sinds kort is de menukaart van het restaurant vernieuwd. Alle nagerechten en bijna alle voorgerechten zijn vernieuwd. Ook bij de hoofdgerechten zijn veranderingen doorgevoerd. “Nieuw zijn bijvoorbeeld snoekbaars, victoriabaars en een heerlijk ouderwets rundvleesstoofpotje. Uiteraard bereiden we zelf alle gerechten. Zelfs het ijs draaien we zelf”, aldus Kuijpers.

Ook op Tweede Kerstdag is het restaurant open. Er zijn daarvoor nog een paar plaatsen beschikbaar. Op 27 december is er een oudejaars dart koppeltoernooi in het Wapen van Utrecht en op 30 december staat er oudjaarskaarten op het menu in de zaal. Die dag is ook het restaurant geopend.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500