Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

SGP en CDA willen vlaggen in raadszaal

Geplaatst op: 17 november 2017

De vlaggen van Nederland en Zwartewaterland moeten in de raadszaal komen te hangen. Dat vinden SGP en CDA, die daarvoor donderdag een voorstel indienen.

Volgens SGP-raadslid Klaas Huisbrink straalt de vlag ‘eenheid en verbondenheid’ uit. “Onze vlag mag toch overal gezien worden.” CDA-fractievoorzitter Margreet Bosma is het daarmee eens. “Kijk naar Amerika, die mensen zijn trots op hun land. Wij wonen in een prachtig land en we mogen trots zijn op onze vlag”, vindt ze.

In navolging van het voorstel van SGP en PVV om de vlag in de Tweede Kamer te hangen, volgen steeds meer gemeenteraden. Eerder deze week besloot de raad van Staphorst om de vlag op te hangen in de raadszaal.

Burgemeester Bilder wacht de beslissing met belangstelling af, vertelt hij. “Ik ben nieuwsgierig naar het debat. We hebben eigenlijk al een soort vlag hangen”, verwijst hij naar de afbeelding van de koning en de koningin met de vlag erachter. “Maar als de raad wil dat er een vlag komt, dan komt ie er gewoon bij.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500