Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jan en Mary Oostijen vieren gouden huwelijk

Geplaatst op: 20 november 2017

Jan Oostijen (Pesse 1945) en Marry Oostijen-Feijen (Ruinerwold 1948) waren onlangs 50 jaar getrouwd. Op donderdagmiddag 16 november kwam burgemeester Eddy Bilder namens de gemeente Zwartewaterland de gelukwensen brengen vergezeld van een mooie bos bloemen.

Jan en Marry stapten in 1967 in het huwelijksbootje. Jong als ze nog waren, hadden ze geen idee wat hun te wachten stond. Ze waren verliefd, wilden bij elkaar zijn en begonnen op twee kleine kamertjes boven café Bos in Fluitenberg in Drenthe. Jan was als zelfstandig boekhouder gestart, het woord accountant noemde je toen nog niet. Alles een groot avontuur.

In 1971 verhuisden ze naar Genemuiden waar Jan zijn werk als belasting- en bedrijfsadviseur voortzette.  Eerst binnen een maatschap en later vanuit hun eigen onderneming Cadona, met Marry als trouwe hulp aan zijn zij. Drie jongens kregen ze, Johan, Simon en Ruben, maar de laatste twee moesten ze al jong loslaten, Simon werd slechts drieënhalf jaar en Ruben veertien. Ze wisten zich gesteund door familie en vrienden, konden samen doorgaan, samen met Johan en Mienke hun schoondochter. Later kwamen twee fijne kleinzonen de familie versterken.

Maatschappelijk betrokken waren ze allebei. Jan als penningmeester binnen verschillende organisaties, en op dit moment nog steeds bij ’t Olde Staduus en Anders dan Normaal. Marry was jarenlang actief zowel politiek en als voorzitter van de tennisclub en secretaris bij de IKG. Ze is nog steeds een bezige bij die zich inzet voor Burendag en acties als “Mooi schoon”. En beide werken nog als coach en counselor binnen hun bedrijf Cadona Training & Advies.

Hun motto in het leven kan samengevat worden in het thema dat boven de uitnodiging voor hun feest stond: “Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder…… niet zonder ons”.  “Zing, dat schept vreugde, vecht niet met jezelf maar voor gerechtigheid, huil als je huilen moet en schaam je niet, bid en neem tijd voor meditatie, lach want lachen is gezond, werk want werken is een medicijn en ook als je geen baan hebt kun je bijdragen in en aan de gemeenschap, en bewonder, heb oog voor de mooie dingen in het leven. Maar doe het niet zonder ons, deel het met elkaar, met familie, met vrienden, met je buren, leef in de gemeenschap, dan kun je gemeenschapsgevoel ontwikkelen en vind je steun en troost bij elkaar in moeilijke tijden.”

Samen met een grote groep familie, vrienden en buren vierden ze hun gouden jubileum op 8 november in De Kaaihof in Genemuiden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500