Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 maart 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Paardensport op hoog niveau bij Dressuur Cup

Geplaatst op: 20 november 2017

Afgelopen vrijdag en zaterdag vond de eerste wedstrijd plaats van de Felix Accountants Dressuur Cup 2017. In Genemuiden streden veel ponyruiters vanuit het hele land om de prijzen en om selectiepunten voor de finale, die op 16 december ook weer plaatsvindt in Genemuiden.

De Felix Accountants Dressuur Cup beleeft dit jaar alweer haar zesde editie. Ponyruiters in alle klassen met pony’s van klein tot groot weten de cyclus van twee wedstrijden, gevolgd door een spannende finale, goed te vinden. Ook dit jaar is er weer massaal ingeschreven vanuit het hele land voor dit geweldige initiatief, welke ondersteund wordt door rijverenigingen, vele sponsoren en hoofdsponsor Felix Accountants. Deelnemers strijden niet alleen twee wedstrijden lang om geweldige prijzen, zij kunnen zich daarnaast ook plaatsen voor de finale op 16 december. Rubriekswinnaars in de finale worden dan nog eens extra overladen met prachtige prijzen. Nieuw dit jaar is de uitreiking van de ‘Coby van Baalen stijlprijs’ welke iedere wedstrijd in iedere rubriek uitgereikt wordt aan de ruiter of amazone die de gereden proef met de meest vriendelijke rijstijl toont.

B-kaderscores

Op vrijdagavond stond traditiegetrouw de kadervormingwedstrijd voor combinaties in het Z2 categorie D op het programma. Maar liefst 36 deelnemers verschenen hierin aan de start, waaronder verschillende combinaties die al opgenomen zijn in het B-kader of in het A-kader. Uit het A-kader stelt de bondscoach ieder jaar haar team samen voor deelname aan het EK. Joyce Heuitink was één van de drie juryleden die deze rubriek jureerde. Zelf is zij internationaal dressuuramazone en bondscoach van de Nederlandse dressuur Para-ruiters. A-kaderscores bleven helaas uit, maar er werden wel zes B-kaderscores genoteerd. Sanne van der Pols won de rubriek met Orchid’s Syria met 69,74%, dus net geen A-kaderscore van 70%. A-kaderlid Shanna Baars werd met Don Camillo du Bois tweede met 69,32%. Esmee Zwaagstra en Desperado volgden hun met 69,27% op de voet.

Rianne Ubbels
In de andere klasses, op vrijdagavond en zaterdag, was de strijd ook hoog en werden mooie proeven getoond. In het M2 gaf Rianne Ubbels haar visitekaartje af. De amazone is afkomstig uit Noord-Holland en deed al voor het vierde jaar op rij mee aan de Felix Accountants Dressuur Cup. “Bij ons in de buurt heb je niet zulke mooie en grote wedstrijden. Ik vind het heel erg leuk om mee te doen aan de Felix Accountants Dressuur Cup, omdat je weer nieuwe concurrentie hebt en de wedstrijden zijn heel mooi om te rijden. Het is echt een hele mooie ervaring. Ook al moeten we er 2,5 uur voor rijden”, vertelt ze enthousiast. In Genemuiden deed ze met drie pony’s mee. Met een jonge pony startte ze L1-DE en met twee andere pony’s kwam ze succesvol aan de start in het M2-DE. Met KMK’s Hummer werd ze daarin vijfde en eerste en met Beukenoord’s Bizar vierde en tweede, met alle keren mooie scores. Met Hummer werd ze afgelopen zomer Nederlands kampioen in het M1. “Hummer heeft na het NK vakantie gehad. Hij vond het nu in de eerste proef wel spannend, maar in de tweede proef liep hij echt geweldig. Bizar ging ook heel goed. Met beide pony’s rij ik de tweede selectiewedstrijd in Nunspeet ook en dan hoop ik dat ik me plaats voor de finale en dat we in de finale een mooie podiumplaats kunnen halen.” Rianne Ubbels heeft meerdere troeven op stal en richt zich momenteel met vijf pony’s en een paard op de sport. “Ik mag nog één jaar bij de pony’s starten, dus ik hoop met Hummer snel Z2 te starten. Na volgend jaar wil ik me graag bij de paarden op de junioren richten.”
Andere mooie winnaars

Natuurlijk waren er nog veel meer mooie winnaars afgelopen weekend in de Felix Accountants Dressuur Cup. In de eerste proef van het M2-DE ging de zege naar Lynn Corts en Tycho of Wild Rose Stables met 196 punten. In het L1-DE won de jonge amazone ook de eerste proef met Red Wild of Rose na een score van 208. De tweede proef kwam hier op naam van Finette Berkenbosch en Sulaatik’s Muscatel met 202,5.

De hoogste score van de dag in de ‘Coby van Baalen stijlprijs’, die in iedere rubriek uitgereikt werd, was ook voor Finette met het prachtige cijfer van 9,1. Het L2-DE kwam in de eerste proef op naam van Rowi Pille en Don Juan met 215,5. Syrah van de Roovaart won de tweede proef met Donna Daria met maar liefst 223. In het M1-DE waren de zeges voor Liz Bouman, die met Westerhuis Zorro 199,5 noteerde, en voor Tryntsje van Gisliga, die met Heidehof’s Alina 213 bij elkaar reed. Ook bij de kleinere pony’s werd goed gepresteerd. Het L2-ABC kwam in beide proeven op naam van Jolien Felix. Met Edelboy noteerde ze 193,5 en 198. Anouk Huizinga won de eerste proef van het L1-ABC met 187,5 met Daan. Marlin van Dalen pakte in de tweede proef de winst met Diva met 189. In het B-ABC was de overwinning twee keer voor Sarah Willemsen en Henshof Fernando. Ze scoorden 207 en 200,5.

De volgende wedstrijd van de Felix Accountants Dressuur Cup 2017 staat gepland op 24 en 25 november in Nunspeet. Op 16 december is de spannende finale in Genemuiden. Uiteraard is de entree alle wedstrijden vrij en is iedereen van harte uitgenodigd om te komen kijken. Voor meer informatie over de Felix Accountants Dressuur Cup en de wedstrijdlocaties kunt u kijken op www.felixdressuurcup.nl of op de Facebookpagina www.facebook.com/felixdressuurcup.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500