Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Een goede juffrouw is van groot belang’

Geplaatst op: 23 november 2017

“Hey, de burgemeester….”, zegt een leerling van de Johannes Calvijnschool donderdagochtend tussen het frikandel eten en een toneelvoorstelling door. Zijn observatie klopt. Burgemeester Bilder komt juffrouw Giny van Essen een bloemetje brengen omdat ze veertig jaar in het Genemuider onderwijs zit.

“Hoeveel leerlingen denken jullie dat zij in die veertig jaar in de klas heeft gehad?’, betrekt de burgemeester even later de leerlingen bij zijn komst. De schattingen lopen uiteen van 34 naar enkele duizenden. De waarheid ligt in dit geval stevig rechts naar het midden.

Bilder vindt zijn komst belangrijk. “Een goede juffrouw draagt bij aan de maatschappij. Het is belangrijk dat jullie goed leren, zodat jullie later kunnen werken. En ik heb begrepen dat juf Van Essen ook altijd klaar staat voor kinderen die het even moeilijk hebben”, aldus de burgemeester.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500