Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stereo gaat verwonderen in Kampen

Geplaatst op: 23 november 2017

‘Komt verwondert u hier mensen’. Dat is een van de kerstliederen die Christelijk Genemuider Mannenkoor Stereo bij haar traditionele kerstconcert op zaterdag 16 december in de Bovenkerk in Kampen gaat zingen. Het is tegelijkertijd ook een oproep om te komen: het concert staat namelijk bol van muzikale hoogtepunten.

Ook dit jaar geeft het koor weer twee concerten, een middagconcert om 15:30 uur en een avondconcert om 19:30 uur. Het middagconcert krijgt een ietwat kindvriendelijker karakter. De 13-jarige Raïsa Ploeg geeft dan namelijk een vleugelsolo weg.

Zowel ’s middags als ‘s avonds treedt het Ars Musica-orkest aan om de zang van de ruim 130 mannen muzikaal te omlijsten. Cor Ploeg (orgel), Johan Bredewout (piano) en Hendrie Westra (percussie)
laten zich daarbij ook niet onbetuigd. De bekende sopraan Rineke de Wit zingt daarnaast een solo in verschillende liederen, zoals ‘Op U, mijn Heiland, blijf ik hopen’ en ‘King all glorious’.

Stereo zingt tijdens het concert een kerstsuite die bestaat uit maar liefst vier klassieke kerstliederen. Het koor, dat de afgelopen maanden flink studeerde, brengt ook diverse nieuwe kerstliederen ten gehore. “Één groot muzikaal feest”, omschrijft voorzitter Martin Klomp het concert. “De kerstklanken en kerstklokken klinken over heel Kampen en omgeving.”

De koorvoorzitter heeft er zin in. “Het belooft weer een indrukwekkende kerstzaterdag te worden.” Klomp hoopt dat de kerk, net als voorgaande jaren, weer bomvol zal zitten. En niemand hoeft daarbij iets te missen: de verwarmde kerk is uitgerust met beamers, zodat het mogelijk is om mee te kijken op een scherm.

De toegang voor het middagconcert is gratis voor kinderen tot en met 12 jaar en bedraagt 7,50 euro voor iedereen vanaf 13 jaar (via de website). Bij de ingang van de kerk kosten de kaarten 10 euro. Bij het avondconcert kost een kaartje 5 euro voor kinderen tot en met 12 jaar en vanaf 13 jaar 12,50 euro (via de website). ’s Avonds bij de ingang van de kerk kosten de kaarten 15 euro. Vanwege de te verwachten drukte is het raadzaam om alvast een kaartje te kopen via de webshop: shop.stereogenemuiden.nl.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500