Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Uurwerk op reis naar Lierop

Geplaatst op: 23 november 2017

Het oude uurwerk, dat in 1949 uit de toren van de Grote kerk gehaald wordt, is vanmiddag op reis gegaan naar Lierop. Daar wordt het uurwerk gerestaureerd om uiteindelijk een plekje op de eerste verdieping van ’t Olde Staduus te krijgen.

Het oude uurwerk is jarenlang opgeslagen geweest op de oude gemeentewerf. Sinds 1 januari 1975 heeft het Historisch Centrum Genemuiden, onderdeel van de Stichting Vrienden van Oud Genemuiden, het oude torenuurwerk in beheer.In de afgelopen maanden heeft de Stichting Vrienden van Oud Genemuiden subsidies/financiële bijdragen van  instellingen en bedrijven ontvangen. Hoewel deze bijdragen nog niet voldoende zijn om de kosten van de restauratie en ingebruikstelling te kunnen betalen, is al wel opdracht gegeven om het uurwerk te laten restaureren.

Toine Daelmans Klokken en Uurwerken uit Lierop gaat de restauratiewerkzaamheden uitvoeren. Dit gebeurt met behulp van een speciaal hiervoor opgesteld restauratiebestek en onder toezicht van de proffesionele Stichting tot Behoud van het Torenuurwerk.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500