Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub na penaltyreeks uit de beker

Geplaatst op: 29 november 2017

Sportclub Genemuiden is woensdagavond door VV Hoogeveen, na strafschoppen, uitgeschakeld voor de beker. Die reeks was nodig na een 1-1 gelijkspel: dat kwam ook al tot stand na twee strafschoppen in de laatste minuten van het duel.

Bij Sportclub Genemuiden stond Yannick de Lange in de goal. De jongeling zag dat zijn ploeg voor rust wel een overwicht had, maar de groenwitten konden maar weinig mogelijkheden afdwingen tegen de koploper van de zondag eerste klasse. De beste kans was nog voor Anne van der Kolk, maar de sportleraar kon na een half uur de bal niet binnenwerken. Verder dan schoten van Kavak en Riemens kwam Sportclub niet.

Ook na rust bleef het zoeken naar kansen, al maakte Genemuiden nu wel veel meer aanspraak op de overwinning. Aan de andere kant scoorde Hoogeveen bijna uit een vrije trap. De bal belandde op de paal. Dat gebeurde Kavak even later ook, waarna Jansen de rebound hoog over schoot. Ook daarna kregen beide ploegen kansen. In de slotfase probeerde Genemuiden de druk op te voeren en de wedstrijd alsnog in negentig minuten te beslissen. Dat leidde vlak voor tijd tot een strafschop. Drie keer raden wie die onberispelijk binnen schoot.

Wie dacht daarmee toch nog vroeg thuis te zijn, kwam bedrogen uit. Een minuut later legde de arbiter van dienst de bal aan de andere kant op de stip. De ervaren Manning wist daar wel raad mee en zorgde ervoor dat er nog meer strafschoppen genomen moesten worden. Daarin schoot Hoogeveen een keer vaker raak. Uitgerekend Omar Kavak miste nu wel zijn penalty.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500