Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wijnavond Rotary bij de Geallery

Geplaatst op: 2 december 2017

Rotary Zwartewatersteden organiseerde donderdag een wijnproeverij omlijst met een keur aan gerechten. Het wijnhuis Wine 4 you and me uit Nijverdal verzorgde de presentatie van meerdere wijnen, waaruit de ruim 70 deelnemers hun voorkeur konden selecteren. Bij elk proefmoment werd een gerecht gepresenteerd, dat op geweldige wijze was vervaardigd in restaurant Silver uit Lelystad. Het voorgerecht bestaande uit soep en luxe broodjes kwam uit de keuken van de Herderin uit Hasselt.

In de fraaie ambiance van de Geallery in Mastenbroek werd in aangename sfeer een mooi programma afgewerkt. Ruim 640 flessen wijn werden besteld, waar per fles een opslag was berekend, die ten goede komt in een aantal goede doelen. Voorzitter Henk Speelman gaf in een korte speech uitleg over de service club, die ten doel heeft wereldwijd maar ook lokaal sociale en financiële ondersteuning te bieden in situaties, waar overheden geen ondersteuning bieden.

Zo vormt armoedebestrijding een doel en kunnen instanties een beroep doen op middelen en ondersteuning van Rotary. Mooi ter illustratie was dat de voorzitter van Nederlandse stichting Vrienden van Umthombo, mevrouw Henny Joosten, uit handen van de heer Speelman een cheque in ontvangst mocht nemen ter grootte van € 5240.—. Met deze middelen wordt een project onder kansarme kinderen in Durban (Zuid Afrika) gesteund. Het bedrag is een resultaat van een benefietconcert, georganiseerd door Rotary Zwartewatersteden in nauwe samenwerking met het christelijk Genemuider mannenkoor Stereo, dat ook voor de uitvoering van het (passie-paas) concert in de Bovenkerk te Kampen zorg droeg.

De opbrengst van deze zeer geslaagde avond wordt te zijner tijd gepubliceerd.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500