Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Brons en vijf clubrecords voor DEK-zwemmers

Geplaatst op: 4 december 2017

DEK zwom zaterdag de Schuiringa Trofee in Emmeloord. Deze wedstijd is vernoemd naar de oprichter van zwemvereniging Zignea en wordt ieder jaar gezwommen. Er is een mooie wisseltrofee te verdienen. Iedere zwemmer zwemt 4 x 50 meter (rug, school, vlinder, vrij) en de tijden worden bij elkaar geteld. De zes snelste dames en heren zwemmen de finale: 100 meter wisselslag.

DEK kwam aan de start met 16 zwemmers: de oudste en de jongste zwemmers bleven thuis. Er werden 27 persoonlijke records gezwommen, vrijwel iedereen wist zich te verbeteren. Een verbetering met meer dan 110% was er voor Anouk Bosman, Irenka van Dalfsen, Naomi van der Sluis, Kimberly Visscher. De grootste verbetering was voor Lars Tuinbeek (143% op de 50 meter vlinderslag). Naomi van der Sluis en Sophie van Someren verbeterden zich op alle gezwommen afstanden. Naomi van der Sluis was snel genoeg voor de finale, waar ze nét naast het brons greep.

Er zijn maar liefst 5 clubrecords gezwommen:  Anouk Bosman  op de 50 vrij en 50 rug, Naomi van der Sluis op de 50 vrij en 100 wissel en Demi Visscher op de 50 rug. Tim Bosman bracht een bronzen medaille mee naar Genemuiden .

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500