Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Teuge (door Co Mateboer)

Geplaatst op: 4 december 2017

Co Mateboer exposeert in ’t Olde Staduus met zijn kunstwerken die zijn gemaakt van computeronderdelen. Op Genemuiden Actueel bespreekt hij die. Dit keer vliegveld Teuge

Teuge is een klein, gezellig vliegveld. Het is alleen geschikt voor kleinere vliegtuigen en helikopters. Als het weer het toelaat worden er heel regelmatig parachutesprongen gemaakt. Boeiend om te zien. Als pluizen van een paardenbloem zweven de parachutes hoog uit de lucht naar beneden en teruggekomen op aarde zakken ze moe in elkaar. Aan de rand van de baan staan hangars, waarin de vliegtuigjes gestald zijn. Naast een van de hangars staat ook het hoofdkantoor van de MAF, de thuisbasis van Nederlandse piloten die in ontwikkelingslanden hun werk doen. Ook bestaat er de mogelijkheid om een opleiding tot bushpiloot te volgen.

Vliegen in een ontwikkelingsland is wel wat anders dan hier in het westen. Onze plaatsgenoot Arjan Paas is een van hen. Hij vliegt in Liberia. Het is zwaar werk, die een enorme kundigheid en kracht van piloot en materiaal vergt. Hier kun je het leren.

De plaat.

Op het platform voor de hangars staan vliegtuigen geparkeerd, klaar om de lucht in te gaan of die net zijn geland. De vliegtuigen hebben een ietwat afwijkende vorm als een werkelijk vliegtuig. Maar met wat flexibel denken is het verschil best te handlen. De baan is gemaakt van een breed veel-aderig  lint, zoals je die gemakkelijk kunt vinden als je een computer openschroeft.  In en rond de hangars is volop bedrijvigheid en verkeersleiders zitten aan de knoppen om het verkeer in  goede banen te leiden.

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500