Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kerk en gemeente bespreken hoge begraafkosten

Geplaatst op: 5 december 2017

Een afvaardiging van de Gereformeerde Gemeente heeft met burgemeester Bilder en wethouder Visserman gesproken over de begraafkosten in Zwartewaterland. Volgens de kerk komen nu soms nabestaanden in financiële problemen vanwege de hoge tarieven. De kerk vindt dat die niet kostendekkend hoeven te zijn.

Wethouder Visserman heeft in het gesprek erop gewezen dat ‘kostendekkendheid’ een opdracht is van de gemeenteraad. Bovendien wijst hij erop dat mensen zich kunnen verzekeren om de kosten van een begrafenis te dekken. Volgens de kerk zijn er echter nog steeds Genemuidenaren die zich om principiële redenen niet verzekeren.

Burgemeester Bilder heeft de kerk geadviseerd om de gemeenteraad te benaderen en dat is de kerk nu ook van plan.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Kerk en gemeente bespreken hoge begraafkosten

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500