Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ondernemers op bezoek bij Betap

Geplaatst op: 5 december 2017

De Regio Ondernemers Genemuiden van Woord en Daad hebben een nieuwe voorzitter. Sjerp Bouma van Outlook Groenprojecten werd door de leden verkozen als opvolger van Bernhard Koster, tijdens de ledenvergadering bij Betap. Aansluitend op de vergadering kregen de ondernemers een rondleiding door de productie afdelingen bij Betap.

Met belangstelling volgden de ondernemers de rondleiders. De techniek heeft bij Betap niet stilgestaan, zo bleek. Werkzaamheden als het opzetten van garenklossen zijn bijna volledig geautomatiseerd.

Met elkaar zamelen de ondernemers de komende jaren geld in voor kindslaven (restaveks) in Haïti. Marike Spruyt van Woord en Daad gaf een toelichting op dat project. “Slechts 56 procent van de kinderen in Haïti rondt de basisschool af en maar 29 procent doet voortgezet onderwijs”, vertelde ze. “Zo’n 20 procent van alle docenten daar heeft een diploma.”

Maar liefst 300.000 Haïtiaanse kinderen komen mede daardoor terecht in gezinnen om als kindslaaf aan de slag te gaan. “Als Restavek heb je het idee dat je minderwaardig bent”, toonde ze, aan de hand van een filmpje. “Je moet er heel hard aan werken om dat weer beter te krijgen. Samen met partnerorganisaties gaan we daarom direct  met deze kinderen aan de slag en sturen ze meteen naar school.”

Voor 1.000 euro kan er een kindslaaf geholpen worden. 2/3e van dat geld gaat rechtstreeks naar het kind, 1/3e wordt besteed aan bewustwording. De Regio Ondernemers Genemuiden Woord en Daad gaan de komende jaren aan de slag voor die kinderen. De afgelopen jaren kon, toen voor andere projecten, zo’n 60.000 euro per jaar overgemaakt worden naar Woord en Daad.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500