Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterland krijgt mogelijk weer een stadsomroeper

Geplaatst op: 13 december 2017

Zwartewaterland krijgt mogelijk weer een stadsomroeper. Het college van B en W wil dit initiatief ondersteunen met een jaarlijkse subsidie van 250 euro. Ook is er nog een pak en een bel beschikbaar.

In het verleden was Jan Stoeten uit Hasselt stadsomroeper en daarna vervulde de onlangs overleden Henk Rook deze taak nog twee jaar. De laatste jaren is er geen stadsomroeper meer, terwijl daar wel vraag naar is. Mogelijk kan dit initiatief worden opgepakt via een toeristische organisatie.

Het college van B en W denkt dat een stadsomroeper een rol kan spelen bij de promotie van Zwartewaterland. Daarom zou de omroeper in kwestie minimaal vier keer per jaar bij een groot evenement binnen de gemeente actief moeten zijn. Een verder voorstel moet nog worden uitgewerkt, benadrukt een woordvoerder van de gemeente.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500