Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 maart 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hans La Faille, quiz en livemuziek in Umme de Draaitoafel

Geplaatst op: 14 december 2017

Een popquiz, livemuziek uit de Top2000, veel muziekverhalen en Cuby-drummer Hans Lafaille. Dat zijn de hoofdingrediënten van Umme de Draaitoafel in d’ Olde Soldoat. Op vrijdagavond 15 december is dat een soort Genemuider variant van het bekende Top2000-Muziekcafé.

Vanaf 20.00 uur laten presentatoren Jan Blei en Dick van Rees de beste muziek uit een halve eeuw popmuziek horen. Ook is er livemuziek van Take This. Dit gitaarduo uit Zuid-Holland heeft alle pareltjes uit de Top2000 op het repertoire staan. Take This komt tijdens het hele programma aan bod en sluit de avond ook af met een spetterend optreden.

Daarvoor hebben de bezoekers ongetwijfeld al even spetterende verhalen gehoord van de lokale muzikanten Gert Bekendam en Eimie Rook, die vroeger in Smoke Phantom zaten, en van drummer Hans Lafaille. De Zwollenaar is een jeugdvriend van Herman Brood en speelde zelf onder meer in legendarische bands als Cuby and the Blizzards en Sweet d’ Buster. Jan Blei probeert de beste verhalen uit deze muzikanten te halen. Bezoekers van de avond kunnen zelf muziek meenemen of nummers aanvragen. Ook sterke muziekverhalen zijn van harte welkom.

Bezoekers kunnen hun muziekkennis testen tijdens een popquiz. Na drie voorrondes wacht voor de echte kenners een finale. Die bestaat uit een introronde waarbij Jerry Hoekman zijn gitaartalenten inzet. Aan het einde van de avond is dé popkenner van Genemuiden bekend.

Umme de Draaitoafel is een initiatief van Cafe d’ Olde Soldoat, SCEG en Genemuiden Actueel. De entree is vrij.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500