Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Meente-bewoner is vuurwerk meer dan zat

Geplaatst op: 14 december 2017

Meente-bewoner Van Dalfsen is het vuurwerk na bruiloften in Genemuiden meer dan zat. Hij vroeg er donderdagavond in de gemeenteraad aandacht voor. “Kan dit ongestraft door blijven gaan? Dit moet gewoon stoppen en geen traditie worden”, aldus Van Dalfsen.

“Dit is bittere ernst”, begon Van Dalfsen zijn betoog. De Genemuidenaar wijst op de onrust die het vuurwerk onder de bewoners in De Meente oplevert. “Afgelopen vrijdagnacht om half twee was het weer raak: de slaap van de bewoners was danig verstoord en het personeel is lang bezig geweest om iedereen weer rustig te krijgen”, aldus Van Dalfsen. Hij vindt het vreemd dat vroegknallers in december naar het Halt-Buro moeten, terwijl na een bruiloft ongestraft vuurwerk kan worden afgestoken. Uit een gesprek met wijkagent Schreurs is hem duidelijk geworden dat de politie nauwelijks iets kan ondernemen.

Volgens burgemeester Bilder wil ook het college van het vuurwerk af. Daar wordt ook extra aandacht aan besteed vanaf nu. SGP’er Slingerland vraagt zich af of een publiekscampagne nog zin kan hebben om het geknal te stoppen. CDA’er Buit ziet een andere oplossing: mensen wie in het huwelijksbootje stappen moeten een borg van 250 euro betalen. Zonder geluidsoverlast krijgen ze dat na afloop van de huwelijksnacht weer terug.

Gepubliceerd door Erik Driessen

6 thoughts on “Meente-bewoner is vuurwerk meer dan zat

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500