Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Meente-bewoner is vuurwerk meer dan zat

Geplaatst op: 14 december 2017

Meente-bewoner Van Dalfsen is het vuurwerk na bruiloften in Genemuiden meer dan zat. Hij vroeg er donderdagavond in de gemeenteraad aandacht voor. “Kan dit ongestraft door blijven gaan? Dit moet gewoon stoppen en geen traditie worden”, aldus Van Dalfsen.

“Dit is bittere ernst”, begon Van Dalfsen zijn betoog. De Genemuidenaar wijst op de onrust die het vuurwerk onder de bewoners in De Meente oplevert. “Afgelopen vrijdagnacht om half twee was het weer raak: de slaap van de bewoners was danig verstoord en het personeel is lang bezig geweest om iedereen weer rustig te krijgen”, aldus Van Dalfsen. Hij vindt het vreemd dat vroegknallers in december naar het Halt-Buro moeten, terwijl na een bruiloft ongestraft vuurwerk kan worden afgestoken. Uit een gesprek met wijkagent Schreurs is hem duidelijk geworden dat de politie nauwelijks iets kan ondernemen.

Volgens burgemeester Bilder wil ook het college van het vuurwerk af. Daar wordt ook extra aandacht aan besteed vanaf nu. SGP’er Slingerland vraagt zich af of een publiekscampagne nog zin kan hebben om het geknal te stoppen. CDA’er Buit ziet een andere oplossing: mensen wie in het huwelijksbootje stappen moeten een borg van 250 euro betalen. Zonder geluidsoverlast krijgen ze dat na afloop van de huwelijksnacht weer terug.

Gepubliceerd door Erik Driessen

6 thoughts on “Meente-bewoner is vuurwerk meer dan zat

 1. Herman schreef:

  Het bruidspaar borg betalen en dan zeggen vrienden of familie ach jullie krijgen van ons die borg wel terug

 2. verontruste inwoner schreef:

  Dat “statiegeld”idee is zeker niet gek. En als € 250 niet genoeg blijkt te zijn kan het bedrag toch eenvoudig naar boven aangepast worden. Het moet gewoon maar eens afgelopen zijn! Wie anderen laat horen moet zelf maar eens voelen

 3. Hermandad schreef:

  Hoe je het wend of keert ,ook voor bruidsparen zou moeten gelden te vroeg geknald ook naar halt ??En 250€ borg ,ja met n beetje bruiloft draai je voor die 250€ ook niet meer om toch ?Hoe hard het ook klonkt ,en misschien wel n domper op de bruiloft na de tijd ,gewoon de wet hanteren ,verstoren openbare orde en nachtelijke rust /veiligheid / vroegafsteken vuurwerk/ en het is altijd ook geen consumenten vuurwerk ,dus illegaal waarschijnlijk ,dan zit je met n klein rekensommetje gauw richting 500€ ,dan denk ik dat hier wel over nagedacht zal worden om s’nacht’s buiten de normale gedoog tijden nog iets af te knallen !

 4. Erik schreef:

  Misschien eens kijken naar de bron van het vuurwerk. Hoor dat dit ook al wordt aangeboden bij een bruiloftpakket/boeking hier. Zodat je het vuurwerkpakket ontvangt voor de feestavond en deze zelf na die tijd kan afsteken. Het vuurwerk komt ergens vandaan, dus 1 & 1 = …..

 5. Herman schreef:

  Zijn het niet vaak vrienden of familie die het afsteken?

 6. KB schreef:

  slecht idee van Slingerland, maar wel reëel.
  goed idee van Buit, maar of dit juridisch kan is de vraag.
  Originele ideeën zijn meestal doodgeboren kindjes.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500