Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Henriëtte Visscher dé muziekkenner van Genemuiden

Geplaatst op: 16 december 2017

Foto's Pieter Polman

Henriëtte Visscher bleek vrijdagavond in d’ Olde Soldoat dé popmuziekkenner van Genemuiden. Ze versloeg in de finale van Umme de Draaitoafel zus Helma, Eddy Beens en Marthijn de Jonge. Die finaleronde bestond uit intro’s raden die Jerry Hoekman speelde op gitaar, mandoline of mondharmonica. Visscher was een van de jongste deelnemers aan de druk bezochte avond.

Umme de Draaitoafel is losjes gebaseerd op het Top2000-concept dat binnenkort weer losbarst. SCEG, d’ Olde Soldoat en Genemuiden Actueel hadden daarvoor presentator Jan Blei met zijn kompaan Dick van Rees benaderd. Blei interviewde de Genemuider rockmuzikanten Eimi Rook en Gert Bekendam (later meer daarover) en de Zwolse legende Hans La Faille. De band Take This uit Den Haag zorgde voor de muziek.

Tussen de interviews en de optredens door werd een popquiz in drie rondes gespeeld. Voor de volgende ronde plaatsten zich steeds de beste deelnemers, waarna er uiteindelijk de in de finale vier kenners over bleven.

De organisatie kreeg veel positieve reacties op de avond, zodat een vervolg bijna niet kan uitblijven.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500