Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Lintje’ voor Jan Roetman

Geplaatst op: 16 december 2017

Foto's: Erik Eenkhoorn. Film: Pieter Polman.

Jan Roetman zal het Kerstconcert van Stereo dit jaar niet snel vergeten. De voormalig voorzitter van het koor kreeg door burgemeester Bilder een koninklijke onderscheiding opgespeld. Roetman is nu Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving het Koninklijke lintje voor zijn jarenlange inzet voor het Christelijk Genemuider Mannenkoor Stereo en de Hervormde Gemeente Genemuiden.

Jan Roetman was 17 jaar bestuurslid bij Mannenkoor Stereo. In 1999 werd hij penningmeester en 10 jaar later nam hij het voorzitterschap voor zijn rekening. Dit deed hij zes jaar en nam daarna afscheid als bestuurslid. De 67-jarige Roetman speelde een grote rol bij de professionalisering van het koor. Daarnaast heeft hij, door te pleiten voor verjonging binnen het bestuur, de status van het koor weten te verstevigen richting de toekomst.

Naast de bestuurstaken was Roetman binnen het koor nauw betrokken bij de organisatie van grote concerten, niet zelden opgeluisterd door de medewerking van binnen- en buitenlands muzikaal talent of professionele musici en ensembles. Hij ontwikkelde en maakte de programmaboekjes voor de concerten en was initiator van diverse huisstijlaanpassingen. Daarnaast stak hij veel tijd en energie in de organisatie van diverse TV-, radio- en CD/DVD- opnames. Roetman was in 2016 lid van de jubileumcommissie “50 jaar Stereo”.

Mede door zijn inzet kwam een jubileumboek en een jubileumreis tot stand. Jan was verder als eindredacteur verantwoordelijk voor het verenigingsorgaan ‘Koorklanken’ dat later uitgroeide tot een digitale versie ‘Koorflitsen’. Dankzij de inzet van Jan Roetman is in 2013 het zingen van de psalmen met Genemuider Bovenstem op de lijst Immaterieel Cultureel Erfgoed van UNESCO geplaatst.

Hervormde Gemeente Genemuiden
Roetman is vanaf januari 1988 tot en met december 1999 lid geweest van de kerkenraad van de Hervormde Gemeente Genemuiden. Eerst als ouderling en later vervulde hij de functie van scriba. Vanaf 2014 maakt de heer Roetman deel uit van het college van kerkrentmeesters. Hij maakte in de loop der jaren deel uit van diverse commissies op het gebied van bouw en financieel beleid van de Hervormde Gemeente. Momenteel is hij coördinator voor de restauratie van het monumentale orgel in de Grote Kerk.

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “‘Lintje’ voor Jan Roetman

  1. Engel schreef:

    Van harte gefeliciterd Jan met deze onderscheiding.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500