Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Samen eten met vluchtelingen slaat aan

Geplaatst op: 16 december 2017

Tekst en foto's Roel Huls

Onder het thema ‘Samen de maaltijd delen met vluchtelingen’ werd vrijdagavond in De Poort te Zwartsluis een uitgebreide kerstmaaltijd verzorgd. De coördinatoren van de periodieke maaltijden voor asielgezinnen in Zwartsluis en Genemuiden hadden voor deze speciale gelegenheid de handen ineen geslagen. Een groot succes. Er waren zo’n tachtig deelnemers. Wie aan tafel wilde aanschuiven nam zelf een gerecht mee. De grote belangstelling zorgde voor een smaakvol buffet met een gevarieerd en kleurrijk hoofd- en nagerecht. 

Naast de gezamenlijke maaltijd was er aandacht voor de kerstboodschap. Ds. Imko Postma uit Genemuiden zorgde voor een korte overdenking. De kinderen symboliseerden, onder leiding van Aletta Jansen, met kaarsen ‘Licht van hoop’.  Het gezin Jeroen en Anita Eenkhoorn zorgde voor de muzikale bijdrage. Theo Horzelenberg las een gedicht voor. De avond werd afgesloten met het samen zingen van ‘Stille nacht’.

De maaltijd is een prachtige gelegenheid voor veel gesprekken. Dit om elkaar in een gezellige sfeer beter te leren kennen en ervaringen en culturen uit te wisselen. Het zorgt voor ondersteuning en samenbinding met de mensen die uit hun eigen land moesten vluchten. Wij kunnen hen helpen hier wegwijs te maken in ons land en hun nieuwe woonplaats en omgeving.

Wethouder Gerrit Knol (CU) was op uitnodiging aanwezig. Hij was al eens vaker geweest. Ook het ChristenUnie raadslid Jan de Velde toonde zijn warme belangstelling. Het werd gewaardeerd, dat de gemeentebestuurders aandacht schenken aan deze activiteiten voor de asielgezinnen in Zwartewaterland.

Met vereende krachten werd na afloop de afwas gedaan en alles opgeruimd. Door de hoge opkomst zal worden gekeken om wat vaker een gezamenlijke maaltijd met de vluchtelingen uit Zwartewaterland te organiseren.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500