Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterfokkers bezoeken Hanzeshow Kampen

Geplaatst op: 16 december 2017

Op 15 en 16 december vond in de KHC hal te Kampen de Hanzeshow plaats. Door het enorme aantal ingeschreven dieren moest men echter een stop invoeren daar men bij lange na niet alle ingeschreven dieren kon plaatsen. De organisatie was dan ook verheugd met de 1250 dieren welke men wel onderdak kon bieden.

Toen brak tijdens de voorbereidingen voor deze prachtige show wederom de vogelgriep uit. “Waren we in Genemuiden de dans ontsprongen nu kwam wederom een verbod om pluimvee en watervogels tentoon te stellen. De teleurstelling was in Kampen enorm groot en men werd voor het tweede jaar op rij getroffen”, aldus de Zwartewaterfokkers.

Het bestuur besloot om dan toch maar de show door te laten gaan voor de diergroepen welke wel geshowd mochten worden en had men toch ruim 800 dieren in de kooien zitten. Ook voor de leden  van de Zwartewaterfokkers was de teleurstelling onder de kippen en watervogelliefhebbers groot toch waren hier aanwezig met konijnen Jan Henniphof met zijn Groot Lotharingers 4x ZG en 1x F viel hen ten deel. De combinatie t’Ermhuus was met meerdere rassen aanwezig de Thuringers noteerden 1x G en 1x ZG, hun Hollanders in de driekleur zwart 3x ZG en 1x F, hun Klein Zilvers in de kleurslag Midden- Zwart1x ZG en 3x F. Ook kleinzoon Lars van Dijk had hier Klein Zilvers in de kleur Midden-Konijngrijs zij behaalden 1x G en 3x het ZG predikaat, de combinatie Beens vertegenwoordigde in dit ras de Midden-Gele kleurslag en met 1x ZG en 3x F predikaten waren zij goed op dreef wat zich uitdrukte in de mooiste Klein-Zilver en tevens het mooiste konijn van de keurmeester. Een zeer groot aantal Alaska’s was bijeen gebracht en tussen dit geweld behaalden de dieren van Johan van Dijk 4x ZG. Henk Spijkerman zijn Tans kwamen met x het ZG predikaat huiswaarts.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500