Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De Boeketterie viert tienjarig bestaan

Geplaatst op: 19 december 2017

“En dan is tien jaar maar zo om…”, glimlachten Jennet en Marita van De Boeketterie. Hun winkel aan de Langestraat bestaat deze week precies tien jaar en dat wordt natuurlijk gevierd. Komende donderdag is er voor alle klanten een attentie. Bovendien zijn er letterlijk en figuurlijk mooie aanbiedingen in de winkel.

De Boeketterie is tien jaar gevestigd in het karakteristieke pand aan de Langestraat. Daaraan kleven nog veel meer jaren aan geschiedenis. “Mijn vader en ik zijn hier geboren, Jennet aan de overkant”, vertelt Marita op dinsdagochtend, terwijl haar zus af en toe uit het gesprek loopt om klanten te helpen. En dat zijn er ondanks het vroege tijdstip veel.

Beide zussen begonnen tien jaar geleden met De Boeketterie.  In 2007 kwam dit pand vrij en dat kochten ze samen. Na al die jaren vinden ze het vak nog steeds leuk, hoewel het ook een intensief vak is.  Jennet: “Voordat een boeketje bij de mensen op tafel staat gaat er veel aan vooraf. Inkoop, water, opmaken, noem maar op. En tegelijkertijd  is dat het leuke: je kunt in dit vak je creativiteit in kwijt en het contact met de mensen is heel leuk.”

“Geen bloemstuk is ook hetzelfde”, vult Marita aan. “Elke keer krijg je weer inspiratie voor een boeket of bloemstuk. Er zitten altijd meer ideeën in je hoofd dan je met je handen kunt maken. Die inspiratie houdt eigenlijk nooit op. Ja, zaterdagmiddag om 16.00 uur…”

De Boeketterie is buiten de winkel om ook specialist in bruidswerk, grafwerk en interieuradviezen. Jennet: “Dat doen we onder meer bij bedrijven. Onlangs hebben we nog een snackbar in kerstsfeer gebracht. Ontzetten leuk om te doen, omdat het weer eens iets anders is. Ook verzorgen we nog steeds workshops op locatie. Vroeger deden we dat op de verdieping boven de winkel, maar die ruimte is nu verhuurd.”

Kwaliteit staat altijd voorop bij De Boeketterie. “Daarmee onderscheiden we ons ook van de supermarkten. Elk bloemstuk bij ons moet mooi of bijzonder en bovendien vers zijn. Al blijven bloemen en planten natuurproducten.”

De Boeketterie viert het tienjarig jubileum donderdag tijdens winkeltijden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500