Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Radiomarathon Zwartewaterland Helpt van start

Geplaatst op: 21 december 2017

De jaarlijkse radiomarathon van Zwartewaterland Helpt is vanmorgen weer van start gegaan in het Hasseltse café Onder de Luifel. Doel is dit jaar de stichting Hartekind.

Die stichting zamelt geld in voor onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen. Daarmee willen zij de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van leven van deze hartekinderen verbeteren, zodat ze gewoon kind kunnen zijn, met als motto: ‘Kind zijn, hart nodig!’

Vanmorgen om 7:00 uur ging de marathon van start. Daniëll Middelveld en Rene de Jonge, alias Pukkie, gaan door tot morgenochtend dezelfde tijd. Patrick de Haan stopt de komende nacht rond een uur of 1:00 en begint om 7:00 uur morgenochtend weer. Tijdens de radiomarathon doen de presentatoren ook een poging om te slapen. “Maar dat lukt niet altijd”, zegt De Jonge.

Zaterdagochtend komen ambassadeurs Anna van der Breggen en Albert Flier naar de studio in Onder de Luifel. Die studio is trouwens ook alle dagen toegankelijk voor publiek. “Vorig jaar kwam de eerste al om 7:15 uur, met een gift van 500 euro”, zegt De Haan.

Via de website, zwartewaterlandhelpt.nl, kunnen plaatjes aangevraagd worden. Daar kan dan meteen met iDeal betaald worden.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500