Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jan Verhoek neemt na meer dan veertig jaar afscheid

Geplaatst op: 22 december 2017

Tekst Wim Rietman

In een volle “Koperen Hoogte” namen tal van genodigden uit binnen- en buitenland afgelopen woensdag afscheid van Jan Verhoek. Meer dan 40 jaar gaf hij samen met zijn broers leiding aan het gerenommeerde transportbedrijf. Nu een nieuwe organisatie staat, vindt de ondernemer het tijd om het stokje over te dragen aan de derde generatie Verhoek.

Verhoek Transport werd opgericht door Gijsbert Verhoek. Met de aankoop van één wagen werden de eerste stappen in de wereld van het transport gezet. Onder het bewind van de tweede generatie Verhoek – de broers Stef, Doeke, Jan, Henk en Jaap – groeide het bedrijf uit tot een grote speler op de internationale markt. Anno 2017 beschikt Verhoek Europe over maar liefst 500 vrachtauto’s en heeft het een personeelsbestand van 950 mensen.

Na een korte officiële opening was Henk Verhoek de eerste spreker. Middels een vlotte speech met talloze hilarische anekdotes nam  hij de aanwezigen mee door het werkzame leven van broer Jan. Vervolgens kreeg burgemeester Eddy Bilder het woord. Hij wees de aanwezigen op het belang van een bedrijf als Verhoek voor de lokale samenleving. Ook sprak hij de hoop uit dat de firma nog lang aan Genemuiden verbonden zal blijven. Arthur van Dijk – voorzitter van de vereniging Transport Logistiek Nederland – sloot het rijtje sprekers. Hij bracht de problemen die een transportbedrijf als Verhoek vandaag de dag op zijn pad krijgt onder de aandacht en prees de firma – als één van de grootsten van Nederland – voor zijn daadkracht.

Na het officiële gedeelte hadden de gasten – waaronder ook onze lokale industrie ruim vertegenwoordigd was – uitgebreid de tijd om bij te praten. Aan het einde van de avond nam Jan Verhoek zelf het woord. Zichtbaar geroerd bedankte hij de aanwezigen voor de langjarige samenwerking.

Mensen die met Jan Verhoek gewerkt hebben spreken van een sympathieke, hardwerkende kerel. Een man wars van kapsones met een duidelijke visie en het hart op de juiste plaats. Hij kreeg van de aanwezigen het afscheid dat hij verdiende.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500