Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De Juiste Weg wil nog steeds de juiste weg

Geplaatst op: 23 december 2017

Initiatiefgroep De Juiste Weg, die zich inzet voor een verkeersoplossing rond de nieuwste wijken van Genemuiden, wil misverstanden wegnemen en duidelijk maken waarvoor de groep staat.  “Het idee wat destijds in opdracht van Reind Breman is uitgewerkt door deskundigen, een stukje rondweg, is altijd het doel geweest en gebleven”, zeggen de wijkbewoners.

“Het rijgemak voor het verkeer, vergelijkbaar met de randweg, in combinatie met een auto luwe wijk, kent alleen maar winnaars. Resultaat voor bewoner: De jongste woonwijk van genemuiden (Tag-west) word volstrekt autoluw. Resultaat voor verkeer: niet meer dwars door een woonwijk, maar via een rondweg met meer comfort en op hogere snelheid (zonder obstructies).

De illustratie bij dit artikel maakt duidelijk wat voor de initiatiegroep de oplossing is. “Met een kostenplaatje van tussen de 700.000,- en 900.00,- is dit verreweg de meest interessante optie voor de bewoners van de Greente, Tag-west en AL het verkeer (niet alleen vrachtverkeer)”, luidt hun conclusie.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

4 thoughts on “De Juiste Weg wil nog steeds de juiste weg

 1. Peter Jansen schreef:

  Beste inwoner en TG,

  Ja wij wisten wat het bestemmingsplan is/was, namenlijk wonen tussen groen en water zoals we de huizen verkocht zijn.
  Niet wonen aan een racebaan. We wisten van een doorgaande weg, die heeft elke wijk nodig, maar niet van de racebaan die er nu ligt. Bovendien biedt Genemuiden geen alternatief qua nieuwbouw woningen, en de komende 16 jaar blijft dat zo tot TAG west klaar is. De jeugd zal dus ergens heen moeten.

  Aan TG: er komt met dit plan niet één extra auto bij welke door het centrum zal gaan, alleen rijdt hiermee de huidige stroom om deze kinderrijke wijk heen in plaats van met 70km er dwars doorheen.

  Zou mooi zijn als meer mensen eens wat voor de gemeenschap DOEN in plaats van kritiek geven vanaf de kant en toekijken.

 2. Inwoner schreef:

  Bewoners van het nieuwe tag jullie wisten tog bij aankoop van de woning wat het bestemmingsplan is/was.

 3. TG schreef:

  Gaat toch niet werken… geeft alleen maar nog meer drukte op de sluiproute door het centrum. De gemeente zal het nu toch echt als een verkeersplan voor geheel Genemuiden moeten oppakken en niet alleen focussen op de ontlasting van het tag.

 4. KB schreef:

  Het zou een heel goede oplossing zijn. Doen! Eventueel gaat de weg nog verder naar de Kettingweg. Nu is het een crime. De Tagweg staat vol obstakels en dubbel geparkeerde auto’s. Er zijn te weinig parkeerplaatsen. De Greente is bijna niet te bereiken voor een niet-ervaren chauffeur. En straks ook al het verkeer nog over het Hoofdspoor. Verschrikkelijk.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500