Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwjaarsconcert Harm Hoeve in Hasselt

Geplaatst op: 3 januari 2018

Komende zaterdag geeft organist Harm Hoeve zijn jaarlijkse nieuwjaarsconcert op het orgel van de Grote Kerk in Hasselt, aanvang 20:00 uur. De te spelen stukken zijn zo gekozen dat het concert toegankelijk is voor een breed publiek. Ook worden verzoeknummers ten gehore gebracht.

Op de nieuwjaarsconcerten worden veel composities gespeeld die niet origineel voor orgel geschreven zijn. Dit jaar kunnen bezoekers onder andere luisteren naar de vrolijke Mars ‘Willem Tel’ van Rossini. Rond het thema water worden stukken uitgevoerd als ‘An die schöne blaue Donau’ van Strauβ, Water Music van Händel, Het Wassende Water en het thema uit ‘Die Moldau’ van Smetena.

Het concert wordt geopend en beëindigd met fantasieën op bekende liederen die naar hartenlust meegezongen kunnen worden. Een improvisatie, over ter plekke op te geven liederen door het publiek, is ook in het programma opgenomen. Bij dit concert worden videoschermen in de kerk geplaatst waarop de verrichtingen van organist en registranten te volgen zijn.

Vanaf 19:00 uur gaan de kerkdeuren open. Voor het concert kan een gratis kopje koffie of thee genuttigd worden in de ruimte achter het orgel. Het orgel van de Grote Kerk in Hasselt behoort tot de mooiste orgels van Nederland. De klank is zeer divers; enerzijds lieflijk, anderzijds imponerend in volume. De goede akoestiek van de kerkruimte geeft de klank een kathedrale allure.

De organisatie hoopt ook dit jaar veel muziekliefhebbers te ontmoeten. Voor meer informatie zie: www.harmhoeve.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500