Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dansen op drumgeluiden in Prinsenhof

Geplaatst op: 4 januari 2018

Het idee ‘om eens iets samen te doen’ is uitgegroeid tot een spektakel van formaat dat voor een volle Prinsenhof moet zorgen. Nichten Henrike Palland en Alinda Paarhuis en Deborah Kisjes organiseren op 10 februari een uniek ‘drum en dance’-evenement: 120 dansers bewegen op de muziek van twintig drummers van Henrieke. Ook uit Genemuiden komen drummers en dansers.

“Gisteren zouden we twee uur vergaderen, maar het zijn er weer vier geworden…”, glimlacht de drumdocente die onder meer bij Hasselts Fanfare lesgeeft. Ze zijn er wel achter dat bij een evenement van deze grootte veel komt kijken. “Wij hebben best veel in theaters opgetreden en nu merken we wat daar eigenlijk allemaal voor je wordt geregeld: nu moeten we dat zelf doen”, verduidelijkt Alinda.

Zij is eigenaresse van Dancing Devotion met vestigingen in Genemuiden, Hasselt en Zwolle. Met nicht Henrike heeft ze het al jaren over ‘iets samen doen’.  Uiteindelijk lag het evenement eigenlijk voor de hand: “Henrieke geeft drumles, ik dansles. Wat is er logischer dan daarvan een combinatie te maken. In De Prinsenhof dansen de leerlingen van mij en Just Dance van Deborah straks op de muziek van de leerlingen van Henrike”, vertelt Alinda. En dat concept is nieuw, denkt Henrike. “Ik heb hiervan nog nooit gehoord in ieder geval.”

Internationale muziekstijlen komen straks voorbij, legt Deborah uit. “Het thema is ‘all around the world’. Bezoekers maken een reis van anderhalf uur over de wereld. Dat concept trekken we de hele avond door: de entreekaarten zijn in de vorm van vliegtickets en stewardessen verwelkomen straks het publiek.” De organisatoren mikken op een volle Prinsenhof met vijfhonderd bezoekers.

Het was nog even puzzelen om die straks ook daadwerkelijk kwijt te kunnen. Op de podia en aankleding wordt namelijk niet bezuinigd. “Het publiek zit straks tussen de verschillende podia in…maar we willen nog niet teveel verklappen. Het moet een avond vol verrassingen worden”, klinkt het op het moment dat de plannen bijna toch worden ontvouwen.

De kaartverkoop is in ieder geval ondertussen wel van start gegaan. Via www.drumdance.nl zijn die voor 6,50 euro te bestellen. Aan de kassa kosten kaarten 10 euro, dus in de voorverkoop toeslaan loont de moeite. De avond begint om 20.00 uur en de wereldreis duurt ongeveer anderhalf uur.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500